Devlet Hastanesinde diş hastalarına 2 ay sonraya randevu veriliyor
Başhekim: “Mevzuatımız gereği teknisyenin yüksekokul mezunu olması gerek. Onu da bulamıyoruz”
Devlet Hastanesi diş kliniğinde dün hastalar bir hayli sıkıntı çekti. Her günkine göre kalabalık daha fazla idi. Saat 10:30 sıralarında hasta sayısı 67 olarak görünüyordu.
Klinikte poliklinik için 2, tedavi için 1, cerrahi için 1 olmak üzere 4 koltuk ayrılmıştı ve hepsi de dolu idi. Bir hasta ötekine: “Kardeşim boşuna bekleme sana 1985 yılına randevu verirler en iyisi bir serbest dişçiye git” dedi. Konuşulanı duyan diş doktoru bunu söyleyene çıkıştı, protez için 12 Aralık 1984 tarihinde bile sadece 2 hasta bulunduğunu kayıtlar üzerinden adama gösterdi.
Ne var ki hastaların beklemeye tahammülleri yoktu. Kimi doktorlar çıkıştı kimi de başhekime gitti.
Diş kliniğinden daha önceleri de gazetemize kadar gelen şikayetler bulunduğu için hastane Başhekimi ile görüştük. Başhekim Bilgin Hürcan bize şunları söyledi: Klinikte siz de görmüşsünüzdür. Poliklinik tedavi ve cerrahi olmak üzere 4 koltuğumuz var. Bunlar her zaman doludur. Günde ortalama 80 diş hastasına bakılıyor. Beş diş hekimimiz var. Arkadaşlarımız yemek yemeye bile az vakit buluyorlar. Teknisyen yokluğu nedeniyle protezler geç yapılıyor. Ama 1985 yılına da randevu verilmiş değil. Şu anda en son hasta randevusu 12 Aralık’ta 2 kişidir. Bazılarının diş durumu nedeniyle tedavisi çok uzun olur. Böyle birisi için elbette uzun bir randevu verilir. Bu dişin durumu ile ilgilidir. Teknisyenlerimiz bir tane olduğu için protezler ve benzeri biraz geç yapılıyor. Bakanlıktan teknisyen istedik. Hâlen gelmedi. Mevzuatımız gereği teknisyenin yüksekokul mezunu olması gerekir. Bunları da bulmak biraz zor. Okul mezunu olmayan pratikten yetişmiş olanlar serbest tabiplerin yanında dolgun ücretlerle çalışıyor. Bizim maaşımız bu ücretlerin yanında çok küçük kalır. Bu sebeple teknisyen bulmak güçleşiyor. Kadrolarımızı takviye edebilirsek diş hastalarının sızlanmaları kalmaz. Biz de imkanlar ölçüsünde hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bunlar düzelir, hastalarımıza daha iyi hizmet verme imkanına kavuşuruz”