ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Henüz görev verilen kimse yok

Henüz görev verilen kimse yok
YAYINLAMA: 12 Eylül 2024 / 11.00
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2024 / 11.00

Sosyal Demokrat Partiyi Gaziantep’te kim" kuracak?

 

CHP’nin eski gençlik kolu başkanı, Halkçı Parti ile SODEP’i tabanları olmayan partiler olarak nitelendirdi.

NURGÜL BALCIOĞLU

Son günlerde solda yeni bir partinin kuruluş çalışmaları kamuoyunda ilgiyle izleniyor. Konunun bu kadar ilgiyle izlenmesinde parti kurucusu ve ileride genel başkan olarak gösterilen Rahşan Ecevit isminin büyük etkisi olduğu kanısı yaygın.

Parti kuruluş çalışmaları başladığı andan beri, şehrimizde bu partiyle ilgilenen kişileri araştırıyoruz. Bu araştırma sırasında üzerinde en çok durulan isim eski CHP gençlik kolları başkanı İsmet Demirdelen oldu.

DSP'nin şehrimizdeki kuruluş çalışmalarının ne aşamada olduğu, herhangi bir kişiye kurulması için görev verilip verilmediğini öğrenmek umudu ile İsmet Demirdelen'le görüştük. DSP'nin kuruluş çalışmalarıyla sizin ilgilendiğiniz söyleniyor diye sorduğumuzda Demirdelen'in cevabı «DSP'Ii olduğumuz doğru. Fakat DSP'nin yetkilisi olmadığımız bir başka doğru» oluyor. Burada kendilerini DSP yetkilisi olduğunu söyleyenler ucuz kahraman olmak isteyenlerdir» diye ekliyor.

İsmet Demirdelen açıklamaları arasında kendisine resmen verilmiş bir görev olmadığını belirterek, «Ancak Türkiye'de bu hareketin doğruluğuna inandığımız için bir nefer olarak dün çalıştık, bugün çalışıyoruz, yarın da çalışacağız” diyor.

Kendisinden başka DSP ile ilgilenenlerin kimler olduğunu sorduğumuzda, «Eski CHP il ve ilçe gençlik kollarında yönetici düzeyinde görev almış olanların hemen hepsi bu hareketten yana. Biz farklı görüşlerin öne sürüleceği bir kadrolaşmaya inanmıyoruz. Aksi halde SODEP'ten bir farkımız kalmaz» diyor.

Demirdelen, Atatürk'ün altı ilkesi doğrultusunda bu ilkelere inanarak hareket edeceklerini belirtiyor ve «SODEP'in bunu yapabileceğinden emin değilim» diyor, geçmişteki parti içi çatışmaların SODEP in bünyesinde devam ettiğini iddia ediyor.

İsmet Demirdelen Ankara’daki kurucu üyelerle bazı arkadaşları aracılığıyla arada diyalogları olduğunu söylüyor. DSP'nin kuruluşunun açıklanması için Halkçı Parti kurultayının beklendiği kurultayda uzlaşma sağlanabilir se bir birleşme durumu olabileceğinin iddia edildiğini söylüyoruz.

Demirdelen, bunu kesinlikle reddediyor. HP ile SODEP'i tabanları olmayan partiler olarak niteliyor. «Rahşan Hanım açıklamalarında belirtti. Sosyal demokrat kanatta kendini kanıtlamış kişilere çağrıda bulundu. Çalışmak isteyen gelir. Salt birlik olmak için diye birlikten yana değiliz. Çünkü solun içine demokratik olanı da, demokratik olmayanı da, ortanın soluyum diyeni de, ortanın sağıyım diyeni de girer» diyor.

İsmet Demirdelen, DSP’nin kuruluşunun açıklanmasının, eylül ayına kadar uzayabileceğini, partiyi kurma çalışmasının birinin görevlendirilmesinin, partinin tabandan tavana kuruluş amacına uygun olmayacağını belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *