ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde Olağanüstü Hal uygulaması 12 gün sonra başlıyor

İlimizde Olağanüstü Hal uygulaması 12 gün sonra başlıyor
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2025 / 11.36
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2025 / 11.36

Vali Aksu bu konuda muhtarlarla toplantılar yapıyor

19 Kasım’dan itibaren ilimizde sıkıyönetimin kalkması ve olağanüstü hal uygulamasına geçilmesi hazırlıkları devam ediyor. Vali Abdülkadir Aksu olağanüstü hal yönetimin de muhtarların neler yapması gerektiğini düzenlediği, toplantılarda anlatıyor.

Merkez ilçeye bağlı köylerin muhtarlarıyla ilk toplantı önceki gün, Yavuzeli ilçesi köy muhtarlarıyla da dün toplantılar yapıldı. Vali Aksu bugün de Nizip'te 12 kasımda da Kilis merkezinde köy muhtarlarıyla toplantılarını sürdürecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Vali Aksu şunları söyledi: “Köy muhtarlıklarına birer telsiz almaları için talimat verdik. Bu suretle hastalarını, yangın halini, köy kavgalarını ve anormal durumları anında bildirerek gereken yardım istenecek. Köylerimize telefon verme işi en az on yıl sürer. Telsizlerle haberleşme, anında yapılarak, zaman yarı yarıya kısalır. Sabit telsizler köy muhtarlarının odalarına monte edilecek, imece yoluyla alınacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *