ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Küçük Kızılhisar köyünde uyuz hastalığı görüldü

Küçük Kızılhisar köyünde uyuz hastalığı görüldü
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 10.56
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 10.56

Köy muhtarı hastalığın yaygın olduğunu, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise mevzii olduğunu söylüyor. Sağlık ekipleri iki haftadır köyde çalışma yapıyor.

Küçük Kızılhisar köyünde uyuz hastalığının yaygın olduğu bildiriliyor. Köylülerin kaşınmaktan iş yapamadıkları, vücutlarının her tarafının kaşınmaktan kana bulandığı bildirildi.

Arkadaşımızla görüşen Küçük Kızılhisar köyü muhtarı köylerinde salgın halinde uyuz bulunduğunu, kaşınmaktan çalışamadıklarını, durumu Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Sağlık Müdürü Dr. Uğur Gören Genç ise Küçük Kızılhisar köyünden böyle bir ihbarın alındığını, hastalığın yaygın olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü elemanları iki haftadan beri Küçük Kızılhisar köyüne aralıklı olarak giderek uyuz hastalığına yakalanan köylü yurttaşları tedavi ediyorlar. İlgililer hastalıklı köylü yurttaşların da mücadele etmesi gerektiğini, bunun ilk şartının da temizlik olduğunu söylediler. Yetkililer uyuz hastalığının mevzii, birkaç kişide. görüldüğünü belirtirken köy muhtarı yaygın olduğunu, en başta kendisinin yakalanmış olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *