Şehir merkezinde 4 yeni ilkokul yaptırılıyor, 3 ilkokula da kat çıkılacak
Vali aksu tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre bu yıl ilimizde okul yaptırmak için 693 milyon lira ayrıldığı. İnşaatlar geçen yıllarda olduğu gibi götürü usulle yaptırılacak. Derslik, ana sınıfı ve öğretmen lojmanı inşaatlarının su basmasına kadar olan bölümü köylüler tarafından yapılıyor. Köylüler çakıl kum ile birlikte bedenen çalışıyorlar. Bu suretle tüm inşaatlarda 100 milyon liranın üzerinde bir fayda temin edilmesi bekleniyor.
Vali, okul yaptırma seferberliğinin başlamasıyla birlikte geçen yıllarda okul yaptırarak Milli Eğitim hizmetlerine adayan yurttaşlara teşekkür ederek minnet duygularını dile getirdi. Yeni yeni okullar yaptırılması için yurttaşların da katkıda bulunacağını tahmin ettiğini söyledi.
Çoğu köylerde olmak üzere bu yıl 100 derslik yaptırılıyor. 90 ana sınıfı ile 80 öğretmen lojmanının tamamı köylerde yaptırılıyor. Bir derslik götürü usulle 2 milyon 350 bin liraya, ana sınıfı 2 milyon 300 bin liraya, öğretmen lojmanı ise 2 milyon 700 bin liraya mal oluyor.
Şehir merkezinde Kayaönü, Perilikaya, Yenimahalle ve Hacıbaba semtinde 4 yeni ilkokul binası yaptırılıyor. Altışar derslikli her ilkokul temelden 19 milyon liraya mal olacak. Şehir içinde Hürriyet, Kazım Karabekir ve Yukarıbayır semtindeki 23 Nisan ilkokullarında da sekizer derslikli katlar çıkılacak. Her kat çıkışı 15 milyona mal olacak.
Köylerde yaptırılan okul, ana sınıfı ve öğretmen lojmanlarının su basmasına kadar olan bölümü köylü yurttaşlar çakıl ve kumunu temin edip bedenen çalışmaları suretiyle tamamlanıyor.
Vali, merkezde yaptırılan ilkokullar, kat ilaveleri ile köylerde yaptırılan derslikler, ana sınıfı ve öğretmen lojmanı inşaatlarının yeni öğretim döneminde bitirilerek hizmete sokulacağını bildirdi.