ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Önlem için ölüm mü bekleniyor

Önlem için ölüm mü bekleniyor
YAYINLAMA: 16 Şubat 2025 / 18.06
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2025 / 18.06

İçme sularımıza kanalizasyon suları karışıyor

Dizanteri şehirde ve köylerde yaygınlaştı

Dizanteri hastalığı yaygın. Sağlık Müdürlüğü, şehrimizde 4-5 mahallede içme suyuna kanalizasyon karıştığını tespit ederek belediyenin önlem almasını istedi.

Şehrimizde ilçe ve köylerde, dizanteri hastalığının günden güne arttığı açıklandı. Hastalığın mikroplu yiyecek ve içeceklerden kaynaklandığı belirtildi. Özellikle kanalizasyon suyu ile sulanan meyve ve sebzelerin dizanterinin ortaya çıkmasına neden olduğu bildirildi. Bu nedenle suyuna kanalizasyon karışan yörelerde yaygın olarak dizanterinin görüldüğü ifade edildi.

İshal, karın ağrısı ve ateşle birlikte başlayan hastalığın önüne geçilmesi için çevre sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Sosyal Sigortalar Hastanesi Baştabibi Mehmet Akdemir şunları söyledi: «Hastalığın başlıca nedeni, kanalizasyon ile foseptiğin içme ve sulama suyuna karışmasıdır. Hastalık yaygın bir şekilde bulaşır. Bunun için gıda maddelerine çok dikkat etmek gereklidir. Sebze ile meyvelerin iyice yıkanarak yenmesi ve çiğ yenmemesine özen gösterilmelidir. En önemli konu, dizanteri görülen yerde hemen çevre sağlığı ekipleri ile ilişkiye geçilmeli, hastalığın bulaşması önlenmelidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *