ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Otobüs 44, su 79 lira

Otobüs 44, su 79 lira
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2024 / 14.34
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2024 / 14.34

Gaziantep Belediyesi’nin Yılbaşı hediyesi

Otobüslerde memur ve öğretmenlere yapılan tenzilat kaldırıldı. Suyun tonu ticarethanelerde 99, şantiyelerde 118.8 liraya çıkarıldı.

Dünden itibaren suyu zamlı içmeye, otobüse zamlı biletlerle binmeye başladık. Hem de çifte zamlı olarak. Bunlar belediyenin yılbaşı hediyeleri oldu. Belediye meclisi tarafından suya ve otobüs taşıma ücretlerine yapılan zamlara ek olarak bir de yüzde 10 Katma Değer Vergisi zammı geldi.

Bir ton su evlerde 48 liraya kullanılıyordu. Belediye meclisinin zammıyla 72 lira oldu. Buna yüzde 10 KDV eklenince evlerde kullanılan suyun tonu 79 lira 20 kuruş oldu. Ticarethanelerde 60 liraya kullanılan suyun tonu belediye meclisi zammı ve KDV zamlarıyla birlikte 99 lira, şantiyelerde ise 118.8 lira oldu.

Otobüs biletlerinden indirimli olarak memur ve öğretmenlerin yararlanması belediye meclisi kararıyla kalktı. Sadece öğrenci, asker ve normal biletler kaldı. 15 liraya satılan tenzilatlı öğrenci ve asker bileti belediye meclisince 20 liraya çıkarıldı. Katma Değer Vergisi eklenince 22 liradan satılmaya başlandı. Normal biletler eskiler 30 lira idi. Belediyenin zammıyla 40 lira oldu. KDV eklenince 44 liradan satılmaya başlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *