ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Rengarenk giysileriyle çocuklarımız alanı çiçek bahçesine çevirdi

Rengarenk giysileriyle çocuklarımız alanı çiçek bahçesine çevirdi
YAYINLAMA: 29 Eylül 2024 / 16.42
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2024 / 16.42

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık

Ulu önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 65. yıldönümünü coşkuyla kutladık. Rengarenk giysileriyle spor alanını dolduran çocuklar sahayı çiçek bahçesine çevirdiler. Tüm ilkokul öğrencilerinin topluca yaptıkları rondlar, folklor gösterileri büyük ilgi ile izlendi takdir topladı. Tüm okulların sergile dikleri Bayrak ve Vatan tablosu ayakta alkışlandı.

Törenler saat 08:30’da Atatürk Anıtına çelenk konulup saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı topluca söylenerek göndere bayraklar çekildi. Kâmil Ocak spor alanındaki törenlere saygı duruşuyla başlandı. İstiklal Marşı topluca söylendi. Daha sonra tüm öğrenciler tarafından ant içildi.

Milli Eğitim Müdürü Turgut Akan günün önem ve anlamını dile getiren bir konuşma yaptı. Akan konuşmasında özetle şunları söyledi. “Yurdumuzu kurtarmak için canlarını veren şehitlerimizi, Şahinbey’leri unutmamalıyız. Sahip olduklarımızın kıymetini bilelim, demokrasinin, hürriyetin tadını alalım içimize sindirelim. Gaziantepliler bunları herkesten daha iyi bilir, anlar.»

«Cumhuriyetimiz için Atatürk ilke ve inkılapları tek yoldur. Sevgili çocuklar, ulu önder Atatürk'ümüz size bayramların en büyüğünü armağan etti. Sizleri yarma çok iyi hazırlayarak gönül rahatlığı ile yarınlarımızı sizlere teslim edeceğiz. Barış, dostluk ve sevgi denizinde, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, özdeyişiyle yaşayınız.»

Son olarak geçit töreni yapıldı. Öğleden sonra ilkokul öğrencileri Vali, Komutan, Belediye Başkan ve Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Orta dereceli okul öğrencileri şehrin çeşitli yerlerinde folklor gösterilerinde bulundu. Bandolar alanlarda marşlar çaldı. Geleceğin teminatı yavrularımız için Çocuk Şenlikleri, balolar düzenlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *