İşçi ve memur emeklilerinin zam farkları ödenmeye başladı
Zamlar aylıklarda büyük artış getirmedi
İşçi ve memur emeklilerinin zam farkları maaşlarıyla birlikte ödeniyor. Temmuz ayında 3 aylık maaşlarını alan emeklilerin zam farkları ödenmeye başladı. Farklar Ziraat Bankası Merkez Şubesi’nden veriliyor.
İşçi emeklileri 3 aylık maaşlarını zamlarla birlikte almaya başladılar. Zamlardan sonra aylıklarda önemli bir artış olmadı. Genellikle aylıklarda 2500 liralık bir fark görüldü. Sadece yan ödemesi bulunan emeklilerde fark fazla oldu.
İlgililerden edindiğimiz bilgilere göre şehrinizde 4500 memur emeklisi, 4850 işçi emeklisi ve 6500 civarında da yaşlılık aylığı alan kişi var. Tüm emeklilerin maaşları için bankalarda birer hesap açılarak kolaylıkla aylıklarını almaları için girişimler yapılmasına rağmen şimdiye kadar uygulamaya geçilmedi.