ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Televizyon vergilerini yatırmakta ihmal göstermeyin

Televizyon vergilerini yatırmakta ihmal göstermeyin
YAYINLAMA: 15 Eylül 2024 / 18.09
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2024 / 18.09

30 hazirandan sonra vergisini yatırmayan televizyon sahiplerinden, televizyon bedelinin yüzde ellisi nispetinde ceza alınacak.

Televizyon ruhsat ücretlerinin son defaya mahsus olmak üzere, 31 Haziran’a kadar PTT' ye yatırılması gerektiği açıklandı. Ruhsat ücretlerini bu tarihe kadar yatırmayanlardan, ruhsat ücretinin yüzde ellisi oranında ceza alınacağı bildirildi.

PTT yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre: daha evvel televizyonlarını bandrol ücreti ödemeden alıp, kaçak kullananların da bu tarihe kadar mutlaka kayıt yaptırmaları gerektiği açıklandı. Bandrol almayanlara 31 aralığa kadar süre tanındığını belirten ilgililer, artık kayıt yaptırmak isteyenlerden de yüzde elli oranında ceza alınacağını bildirdiler. Ruhsatını kaybeden vatandaşların bir yıl önceki makbuzla gidip vergisini ödeyebileceği belirtildi. Ruhsat ücretlerinin siyah-beyaz televizyonlar için bin lira, renkli televizyonlar için 4 bin lira, TV-video için 8 bin lira, müzik seti için 3 bin lira, video-TV-radyo için ise 9 bin lira olduğu açıklandı.

Ruhsatsız televizyonlar haziran ayından sonra yakalandığı takdirde bedelinin yansı kadar ceza alınarak bandrol verilecek. 400 bin liralık renkli bir TV. yakalandığı takdir de 200 bin lira ceza alınacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *