ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Turistik otel ve lokantalar kontrol edilmiyor

Turistik otel ve lokantalar kontrol edilmiyor
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2024 / 11.35
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2024 / 11.35

Kimse karışmayacak mı?

Turistik lokantalarla ilgili şikayetlerin Hatay Turizm Müdürlüğüne yapılması gerekiyor

Şehrimizdeki turistik lokanta ve otellere kim se karışamayacak mı? Kontrolleri yapacak yetkili bir merci bulunamayacak mı?

Gazetemize kadar gelerek turistik bir lokantayla ilgili sorunları dile getiren okurlarımızdan Ali Taş şunları söyledi: “Bebek restoranda hiçbir masada fiyat listesi yoktur. Garsonlardan sorduğumda (Turistik yerde fiyat listesi olmaz. İş durumuna göre fiyat değişir) denildi. 9 şubat günü buraya gittim. Aşırı ısrar ile fatura aldım. (14.700) lira.  Suburcu zabıta karakoluna telefon açtım, komiser (Bebek restoranta zabıta karışamaz. Bizim kesinlikle yetkimiz dışında. Ancak Turizm Bakanlığı karışır, onların yetkisinde) dediler. Oysa Türkiye'nin her yerinde turistikte olsa fiyat listesinin konması mecburidir.”

Konuyla ilgili olarak Belediye Zabıta Müdürü Şahin Kaygısızla görüştük şunları söyledi: “Belediye zabıtası olarak turistik lokantayı kontrol yetkisine sahip değiliz. Vatandaşın bir şikayeti olduğu takdir de Hatay'daki Turizm Müdürlüğüne yapması lazım. Sağlık konusundan kontrol için de belediye zabıtası tek başına giremez buralara. Sağlık Müdürlüğünden bir doktor ve heyet olarak kontrol yapabiliriz.”

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *