ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Vatandaş ne yapsın?..

Vatandaş ne yapsın?..
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 10.57
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 10.57

Elektrik paralarını yatırmak için banka önlerinde saatlerce sıra bekleniyor. Banka sorumluları: “Gidin bizi vilayete şikayet edin’’ diye vatandaşları adeta kovuyor.

Akbank eski garajlar şubesinden elektrik paralarının yatırılmasında güçlük çekildiği öğrenildi. Elektrik borçlarının ödenmesi için 27 marttan 11 nisana kadar süre tanındığı halde, vatandaşların yine son birkaç günü bekleyerek yığılmalara neden oldukları bildirildi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Akbank eski garajlar şubesi müdürü elemanlarının yetersiz olması nedeniyle makbuzların tahsisi için bir kişi görevlendirebildiklerini söyledi. Vatandaşın son günü beklemesi nedeniyle bankada yığılmalar olduğu kaydedildi. Şube müdürü «Kendi elemanımın yapması gereken iş kalıyor. Bu nedenle belli bir süre sonunda vatandaşları dışarı kovalamak zorunda kalıyoruz. Lütfen söyleyin TEK yetkilileri bu işi bizim üzerimizden alsınlar. Biz zaten gidin bizi vilayete ve TEK'e şikayet edin diye buradan çıkarıyoruz» diyor.

Bu görüşleri ilettiğimiz TEK muhasebe müdürü «Biz o bankayla protokol imzaladık. Bu makbuzların tahsilinin bankaya nasıl bir yük getireceğini anlattık. Şimdi vatandaşların son günleri beklemesi nedeniyle bir sıkışıklık doğunca şikayet ediyor. Bizim orada TEK olarak bir şube açma durumumuz var. Ancak şu anda yeterli elemanımız yok. Önümüzdeki aylarda yeni eleman alınınca, şubeyi açacağız. Vatandaşlarda bu sıkıntıdan kurtulacak» dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *