Toplam kalitemiz ne ki vekilimiz o olsun!

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç aradı.

Geçen haftaki yazımda geçen AKP milletvekilleri Ali Şahin ile Mehmet Erdoğan’ın kendisini hedef alan hakaret dolu sözlerinin kaynağını sordu.

 Bunlar söylüyorlar, dava açılınca da kendilerini, efendim biz öyle söylemedik, gazeteci kendi uydurmuş diyorlar. O nedenle kanıtları toplamak durumundayız” dedi. Galiba dava açacakmış.

Her iki milletvekiline ait olan sözlerin twitter’daki hesaplarından alındığını söyledim.

Sonra girip yeniden okudum o yazışmaları.

Onların kendilerine böyle bir hakaret tarzını yakıştırmalarından çok, onlarla aynı şeyi paylaşanlar da şaşırttı beni.

Eee… Sonuçta milletvekilleri başka bir toplumdan gelmiyor, onlar da bu toplumun içinden çıkıyor işte…

 

Ülkeye barış getirmek, yanan ateşi söndürmek iddiasındaki AKP, geçtiğimiz hafta birbirinden galiz hakaret ve saldırılarla ülkenin ve meclisin gündemine oturuverdi.

Ama, toplumun ne yazık ki toplam kalitesi de bu. Zira Kamer Genç aradıktan sonra AKP’li vekillerin twitter’daki sözlerine yeniden gözattım. Onları takip edenlerin de bu hakaret cümlelerini paylaşmakta ne kadar cömert davrandıklarını görünce şaşırdım doğrusu.

Ne garip, insanların içinde ötekine karşı ne kadar kin, nefret, öfke, kompleks var ki, biri küfredince peşinden mal bulmuş mağribi gibi, ben de ben de diye dizilebiliyorlar.

                                                               ***

Kamer Genç, Milliyet’e verdiği röportajda, Fatma Şahin’e yönelik sözlerinin “Neden Atatürk’e bu kadar kem gözle bakıyorsunuz” demekten öte bir anlam taşımadığını, kötü bir niyeti olmadığı söylerken, “O kadar kavgaya gerek yoktu. Bana diyebilirdi ki, ‘Sizin bu lafınız beni üzdü’. Ben de özür dilerdim. Fatma Hanım’ı üzdüysem özür dilerim” diyor.

Aynı şeyi daha önce bu sütunlarda dile getirdik.

Fatma Şahin orada asil bir davranış sergileyip, Kamer Genç’i mahcup edecek bir iki sözle yanıt verebilse, hem Kamer Genç özür dileyecekti, hem de meclis çatısı altında bu kadar kalitesizlik ve seviyesizlik yaşanmayacaktı.

                                                               ***

Geçen haftaki yazımdan sonra iki dostum aradı.

İkisi de Kamer Genç’in sözlerinin kesinlikle Fatma Şahin’in kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilemeyeceğini, bir saptama yapmak amacı taşıdığını söyledikten sonra başta Fatma Şahin olmak üzere AKP’li vekillerin küfür, hakaret ve aşağılama dolu sözlerinin yakışıksız olduğunu dile getirdiler.

AKP’liler bu vesile ile toplumu sindirmeye çalışıyor diye tepki gösterdiler.

Kamer Genç, bu ülkede yıllardan beri tek başına muhalefet yapan bir siyasetçi.  Bu kadar hakarete uğraması haksızlık” dediler.

                                                               ***

AKP’nin Kamer Genç konusundaki tutumu, ülkeye barış getirme iddiasındaki bir partinin gerçek kimyasını anlamamız bakımından iyi ve farklı bir tecrübe oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın tepesi attığında aile-maile, çoluk-çocuk  düşünmeden ağzını açıp gözünü yumabileceğini de anlamış olduk bu vesile ile.

Bir Bakan’ın karşının yanlış bir takım sözleri ile çevresindekileri nasıl tahrik edebileceğini, tahrike kapılanların da seviyesini ne kadar düşürebileceği gerçeği ile yüzleştik.

Ve işin daha acı boyutu, AKP’li vekillerin Kamer Genç için sarfettiği hakaret içeren sözleri, bazı kesimlerin aynen paylaşıyor almasıydı.

Toplam kaliteniz buysa, siyasetçinizin de bunlar olması doğal elbet…

                                                              

 

 

 

Toplam kalitemiz ne ki vekilimiz o olsun!