CHP’nin “Atatürk ve cumhuriyet” silahı

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

CHP; ideolojisi ve söylemleri itibariyle çağa, demokrasiye, tarihsel gerçeklere direnen parti olma özelliğini sürdürüyor.

Ellerindeki tek malzeme ve silah, “Atatürk ve cumhuriyet

Atatürk ve cumhuriyeti ellerinden aldığınız anda, o zamandan bu zamana kendi çabalarıyla geliştirip, hayata ve söyleme geçirdikleri hiçbir şey yok.

Bazen tutundukları, bazen savundukları, bazen arkasına saklandıkları tek şey var Atatürk ve cumhuriyet.

CHP’nin Atatürk’ün kurduğu parti olması, cumhuriyeti de Atatürk’ün kurmuş olması hasebiyle, zaman zaman da “Atatürk ve cumhuriyet olmasa siz görürdünüz gününüzü” gibi, başa kalkma halleri mevcuttur.

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Atatürk için okuttukları mevlüdün ardından verdiği demeçte, “Bu ülkede bayrağımız gönderdeyse, camilerimiz açıksa, camilerde ezan okunuyorsa, herkesin bunu Atatürk’e borçlu” olduğunu belirterek, "Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, bugün hareket edenlere şunu söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu” demiş.

Bundan önce de Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e "Acaba Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı, siz şimdi hangi devletin vatandaşıydınız ve o makamda oturacak mıydınız? Eğer zaten otursaydınız hangi tarikat mensubu bir kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? demişti. Bu sözleri yüzünden 20 bin lira tazminata mahkum oldu.

                                               ***

Bu çağda bu kadar ilkel bir zihniyet, bu kadar kaba bir siyasi üslup ve ırkçı bir söylem olabilir mi?

Atatürk olmasaymış, Yunanlılar Türk kadınlarının alayına tecavüz etmiş olacakları için, kadınlar da Dimitri ve Yorgo doğuracakmış.

Yani daha bariz anlatımıyla, onların zihniyeti ile, “Atatürk olmasa sizler birer gavur dölü olurdunuz” demeye getiriyor.

CHP’liler güya, Başbakan Erdoğan’ın yakışıksız üslubunu eleştiriyorlar.

Tencere dibin kara seninki benden kara…

                                               ***

Atatürk olmasaydı, Hüseyinler Dimitri olacaktı anladık.

Ama aradan 90 sene geçti.

CHP olarak siz hiç mi bir adım ileri atıp, yeni bir söylem geliştiremediniz?

Bırakın artık şu Atatürk ile cumhuriyetin yakasını.

Kafanızı, ruhunuzu, siyasetinizi, söylemlerinizi yenileyin.

Değişen dünyayı gözlemleyip, kendinize yeni hedefler, yeni politikalar belirleyin.

Atatürk’ü ve cumhuriyeti kendinize miras sayıp, tepe kullandığınız yetmedi mi?

Türkiye’nin Ermenisi’nin Rumu’nun, Kürdü’nün dışlanıp, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesinde, sizin bu çağdışı zihniyetinizin etkisi küçümsenebilir mi?

                                               ***

6-7 Eylül’de İstanbul’da yaşayan bu ülkenin Rum kökenli yurttaşlarına yapılan zulüm de, bu zihniyetinizin bir uzantısı değil midir?

O olaylar sırasında 400’den fazla Rum kadınının Türkler tarafından tecavüze uğramış olması, acaba Muharrem İnce zihniyetindeki CHP’lileri, Dimitri ve Yorgo’ların annelerinin acı hatıraları karşısında utandırıp, mahcup etmez mi?

CHP ve Muharrem İnce, bu topraklar üzerinde 30 yıldan fazla zamandan beri, 30 bini Kürt, 40 bine yakın insanın hayatını kaybettiği savaşta çözümden yana hangi tavır ve davranışı geliştirip, savaşı bitirme çabalarının hangisinin arkasında durdu?

Türkiye’nin mevcut tablosunda, Atatürk ve cumhuriyeti kendine paravan edip, ülkenin demokrasisinin gelişmesi konusunda kılını kıpırdatmayan, yıllardan beri Atatürk ve cumhuriyet mirasını yiyerek hayat bulan CHP, en büyük vebalin sahibi değil midir?

                                               ***

Atatürk ve cumhuriyet olmasaydı Hüseyinler Ali’ler Dimitri ve Yorgo mu olurdu bilemem ama, eğer CHP olmasaydı, misyonunu tamamlamış bir parti olarak 12 Eylül’den sonra yeniden açılmasaydı, emin olun bugün Türkiye’nin siyasi tablosu yaşamı daha farklı olabilirdi.

Hem bitmiş bir mirası yemekten bıkıp usanmayan, hem ülkede solun ve sosyal demokrasinin önünü tıkayan bu parti yüzünden bu ülke ve bu ülkede yaşayan insanlar AKP’ye “mecbur  edilmiştir.

 

 

CHP’nin “Atatürk ve cumhuriyet” silahı