CHP, topluma kanıksatıyor!

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Dilimizde bir söz vardır, “Bir adama kırk kez deli derseniz deli olur” diye.

Burada kastedilen, “kanıksama”dır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim propagandası için gittiği her ilde Başbakan Erdoğan’ın ve Bakanları’nın “hırsız” olduklarını tekrarlıyor.

Ayakkabı kutusunu, Muammer Güler ile oğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında olduğu iddia edilen tapeleri tekrarlıyor.

Vallahi seçime daha 25 gün var, eğer bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edecekse, bu politika CHP’nin oylarını artırmaz söylemiş olayım.

CHP’nin artık yeni birşeyler söylemesi lazım.

 

AKP Gaziantep Milletvekili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “17 Aralık olmasaydı, CHP’nin meydanlarda söyleyecek sözü yoktu” dedi.

Önceki akşam CNN Türk’tekonuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da CHP ile ilgili çok önemli saptamaları vardı.

Ankara’da CHP’nin yeter artık20 sene oldu. Memleket bu Melih Gökçek’ten kurtulmalı diye büyükşehire aday göstereceği, eğitimli, aklı başında sol tandanslı bir aday bulması gerekmez miydi? Hatay’da aday bulamadılar bizim eski adayımızı gösterdiler” dedi Bülent Arınç.

Haklıydı.

CHP kadınları, aydınları, gençleri partiye kabul etmediği için, seçimlerde aday bulma konusunda sıkıntı yaşaması gayet doğal.

                                                               ***

Şimdi, her zaman şunu savunuyorum.

AKP’nin ne yapıp seçim kazandığı önemli değil.

Siz neleri yapmayarak Türkiye’ye zaman kaybettiriyor, size oy veren insanların emeğini, çabasını boşa çıkarıyorsunuz” diye sorulmalı.

Sorun burada yatıyor.

AKP, 12 yıldan beri iktidarda. CHP’nin halka yeni birşeyler sunmak ve söylemek için o kadar çok vakti vardı ki! Ama belli ki hiçbir şey yaratılıp, üretilemedi.

Ve… seçime iki ay kala, CHP’nin tutunduğu tek dal hükümetin yolsuzluk iddiaları oldu.

Peki bu olmasa ne konuşulacaktı?

                                                               ***

Ortada bu kadar yolsuzluk varken, CHP bunları hiç mi gündeme getirmeyecek, denilebilir.

Getirsin canım, ama Kemal Kılıçdaroğlu bir saatlik konuşmasının yarısını buna ayırıyorsa, diğer yarısını da CHP’nin topluma ne vereceğine ayırsın. Kulaklarımız CHP’den yeni şeyler duysun. Bu kadar olumsuzluğun içinde CHP’den duyacağımız yeni şeylerle ruhumuz aydınlansın.

Memleket AKP iktidarına mahkum değil. Baksanıza CHP nasıl projeler yaratmış, neler söylüyor, ne kadar gerçekçi hedefler gösteriyor. Bu adamlar ülkeyi gayet iyi idare edebilirler” deme umudumuz, şansımız, hakkımız olamaz mı yani?

                                               ***

Aslında CHP’de değişen birşey yok. Ama bizler, toplum değişti, beklentiler arttı. Oysa CHP yıllardan beri hep üretmediğini tüketme lüksü yaşıyor.  Türkiye’yi tek partiye mahkum ederek ayıp ediyor.

                                                               ***

Şimdi de her gün aynı cümlelerle AKP’nin yolsuzluklarını anlatarak, yolsuzluğu toplumakanıksatarakoy toplamaya çalışıyor.

Ama bilmiyor ve anlamıyorlar ki, toplum artık bıktı ve sıkıldı…

En azından geriye kalan zamanda eğer varsa yeni birşeyler söylemek lazım.

 

 

CHP, topluma kanıksatıyor!