Katiller artık aramızda

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Hrant Dink cinayetinin gerçek zanlılarının, Zirve Yayınevi katliamının katillerinin elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaşmaya başladığı bir ülke, ne demokratik, ne adaletli ne de güvenli bir ülke olamaz.

AKP iktidarı benim açımdan asıl dün, hukuku, adaleti, insanlığı ayaklar altına alan katillerin meydana salıverildiği tahliyelerle birlikte tamamen anlamını yitirdi.

AKP-cemaat kavgasında gelinen gözü dönmüşlük noktası dün ne yazık ki, katillere, canilere özgürlük tanınarak hukukun, adaletin ayaklar altında çiğnendiği bir dönemi başlatmıştır.

 

Katiller artık aramızda

Türkiye, içinde yaşadığımız süreç itibariyle artık hiç kimse için tekin ve güvenli bir ülke değil.

Kim olursanız olun, başınıza bir şey geldiğinde, bir haksızlığa uğradığınızda sığınacağınız, hak arayacağınız bir kapı ne yazık ki artık yok.

Hakkınızı arayacağınız bir adalet sistemi kalmadığı gibi ortada herşeye hakim bir devlet de söz konusu değil.

Dün itibariyle yaşanan bazı tahliyelerin bu ülkenin yakın tarihine çok ağır darbeler vuracağının bilincinde olan insanlar açısından ciddi anlamda bir kaos dönemi başlamıştır.

                                               ***

Diyelim ki başınıza bir şey geldi, polise gittiniz.

Karşınızdaki polis çete üyesi midir, haşhaşi midir, devletin polisi midir?

Hakkınızı aramak için mahkemeye gittiniz, karşınızdaki savcı veya hakim, devletin hakimi ve kamunun savcısı mıdır?

Yoksa cemaatin emrindeki hakim ve savcı mıdır?

Neye göre, kime sığınıp, kime güveneceksiniz?

                                                               ***

12 yıldan beri ülkeyi yöneten siyasi iktidarın hiç birşeye hakim olamadığı, kendisini koruyup, kollayamadığı bir ülkede, vatandaş olarak biz kendimizi hangi kurum ve mekanizmanın korumasına bırakacağız?

Masum insanların hakkının, hukukunun ayaklar altına alındığı, katillerin, canilerin cezaevlerinden salıverildiği, siyasete kimin hakim olduğunun bilinmediği, hukukun kimlerin elinde kaldığının anlaşılamadığı bir ülkede kendimizi güven içerisinde hissetmemiz nasıl mümkün olabilir?

                                               ***

Ergenekon süreci başladığında, Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve benzerleri ile, onların vurucu güçleri gözaltına alındığında, nasıl AKP iktidarının bu ülkeyi derin yapıdan kurtarabileceği umudu doğdu ise, dün Kemal Kerinçsiz ve Zirve Yayınevi katliamının katilleri salıverildiğinde, siyasete ve hukuka olan tüm güvenim, beklentim ve umudum yerle bir oldu. Katillerin masum insanlara koku salarak aramızda dolaştığı bu ülke artık hiçbirimiz için tekin bir ülke değil.

Kendinizi ona göre koruyun ve kollayın!

 

 

 

 

Katiller artık aramızda