Aman dikkat!.. Üçkâğıtçılar her tarafı sardı.

YAYINLAMA: 06 Şubat 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 06 Şubat 2015 / 18.00

“…………………..(14 rakamlı numaram) IMEI numarasi KLONLANMIŞTIR, cihaz 30 gun icinde kapatilacaktir, satin aldiginiz yere basvurunuz.”
Yukarıdaki anlamsız, yazım hataları olan mesaj “Yasal Uyarı” başlığıyla 0542 685 70 85 nolu telefonuma geldi.
Hiç böyle birdurumla karşılaşmamıştım.
Cep telefonumu alalı en az 15 yıl var. Hiç değiştirmedim, o beni sevdi, ben onu, bugünlere geldik. “satin aldiginiz yere başvurunuz.” diye emrediliyor ya hemen satıcıya koştum. Durumu anlattım. Önce güldü, sonra;
“-Abi geçmiş olsun. Bu telefonun klonlandı, yenisini alman gerekecek,” dedi.
“-Nasıl olur? Ne yapmam gerekir?” dedim. Anlattığı uzun iş… Fatura ile C.Savcılığına başvurup, şikayetçi olacakmışım. O zaman teflonum kapanmazmış…
Hoppalaa!.. Onca yıl sonra fatura bulacak, C.Savcılığına başvurup şikayetçi olacağım.
Bir başka iletişimci arkadaşıma anlattım yaşadığım durumu. O da benzer bilgileri tekrarladı. Bu korsanlığı yurda kaçak telefon getiren kişilerin yaptığını söyledi.
Orta yerde sanki suçlu imişim gibi kaldım.
Düşündüm… On beş küsur yıl kullandığım telefonumun bilgilerini kimliği bilinmeye kişiler çalıyor, yurt dışından kaçak getirdikleri telefonlara yükleyip piyasaya sürüyor.
x x x
“YASAL UYARI” diye mesaj gönderen kurumun kim olduğunu düşününce ilkin akıma -sizin de tabii ki- Telekomünikasyon Kurumu geldi. Sonra şöyle düşündüm; bu kurum benim yasal konumumu hiç dikkate almadan niçin “uyarı mesajı” gönderiyor? Öyle ya, yasal haklarımı çiğneyen birileri varsa bunu da söz konusu kurum ilkin görüyorsa onlar niçin C.Savcılığına suç duyurusunda bulunmuyor?
Hayır… Öyle yapmıyormuş, her iki tarafa da uyarı yapıp, telefonun bir ay içinde iletişime kapatılacağı haberini veriyormuş.
Kurumun bu tavrını/tutumunu artık siz yorumlayınız. Kayıtlarında söz konusu telefonu yıllardır kullanan kişinin kim olduğu belli iken yeni bir telefonla devreye giren yeni kişiyi yakalamak, hakkında davacı olmak için suç duyurusunda bulunmak yerine suçsuz/masum kişiye “yasal uyarı!” yapıyor.
Böyle düşünedurayım, aklım uyarı gönderen kurum niçin kimliğini açıklamıyor, sorusuna takıldı.
Öyle ya, Telekomünikasyon Kurumu niçin çektiği mesajda kimliğini açıklamıyor?
İşte bu noktada uyanır oldum. Film başka türlü meğerse… Klonlama yapan bu korsanlar var ya, bunlar yurttaşa böyle mesajlar atıp telefonlarını değiştirtiyor, sonra da satacakları telefonları kaçak olmaktan bu yolla kurtarıyorlar.
Olan da saf/temiz yurttaşa oluyor.
x x x
Ben mi ne yaptım? Eğer benim düşündüğüm gibi ise hiçbir şey yapmayacağım. Bir ay bekleyeceğim. “Yasal uyarı”nın bir kurusıkı olup olmadığı o zaman ortaya çıkacak. Sanıyorum çıkacak.
Yok, o “yasal uyarı” doğru ise telefonum iletişime kapanacak. O zaman da hem klonlama yapan/lar ile Telekomünikasyon Kurumu hakkında C. Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.
Meğer yaşadığımız dünyada ne çok da korsan kişi varmış.

Aman dikkat!.. Üçkâğıtçılar her tarafı sardı.