“Haysiyetli bir insan değil”

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Bir insan için bundan daha ağır söz ne olabilir?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, kamuoyunun önünde böyle bir tespitte bulundu. Daha ne desindi?

Bülent Arınç, Melih Gökçek’le ilgili açıklamaları yaptıktan sonra, Ankara sokaklarında yürüme imkanı bulabilse her halde omuzlarda taşınırdı.

Arınç, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, herkesin adeta yüreğini soğuttu dünkü açıklamalarıyla…

                                               ***

30 Mart 2014 seçimlerinde hile ile beşinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Melih Gökçek, yalnızca Ankara ve Ankaralılar’ın değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin de başının belası.

2009 seçimlerini hatırlarsanız, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek ile Asım Güzelbey’i aday göstermemek için çok uğraştı. Bunları en sona bıraktı, fakat  yine mecburen aday gösterdi, göstermek zorunda kaldı.

                                               ***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Melih Gökçek’ten hoşlanmadığı aşikar.Ama, kaptırılan yakalar, Gökçek’in vakıf olduğu bazı durumlar, yıllardan beri AKP’yi Gökçek’e mahkum ediyor.

Yalnızca Cumhurbaşkanı değil, AKP’nin yüzde 90’ının da Melih Gökçek’ten en az Ankaralılar kadar nefret ettiği kesin.

Ama, kapıya konulduğu anda konuşmaya başlayacağı bilindiği için, “Haysiyetli bir insan değil” diye söyledikleri bu adamın kahrını çekiyorlar.

                                               ***

Gökçek’in Bülent Arınç ile ilgili yaptığı son istifa çağrıları bardağı taşırdı.

Ben Arınç’ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile istişarede bulunmadan, siyasi terbiyesi ve parti disiplini gereği bu kadar ileri gidebileceğini sanmıyorum.

Belli ki artık AKP, Melih Gökçek’ten kurtulmaya kararlı.

Siyasi sonuçları ne olursa olsun, bu adımın geri dönüşü olmamalı.

Zira AKP, “Haysiyetli bir insan olmadığını” söylediği Gökçek’i kapı dışa edemezse ağır töhmet altında kalır.

                                               ***

Arınç’ın, ''Gökçek, benimle ilgili bazı tweetler atmış bu terbiyesizce bir açıklamadır.Gökçek'in istediği noktaya ben siyasi hayatımda çok gelmişimdir.Beni istifaya davet etmek haddi değildir.Biz herşeye davamız için katlanıyoruz.Gökçek bu açıklamalarıyla bir yerlere yaranmak istiyor ve oğlunun milletvekilliğini garantilemek istiyor.Gökçek, paralel yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır.Herkes benim cemeate karşı görüşümü bilir, ama 17 ve 25 Aralalık davalarından sonra ben hükümetin yanında oldum. Gökçek, belediye başkanlığı döneminde oy isterken bu yapının kucağına oturmuştur.Gökçek'le ilgili konuları 8 Haziran'dan sonra konuşmak isterim'' şeklindeki sözleri de zaten tartışmanın burada bitmeyeceğinin göstergesi.

                                               ***

Vikipedi’de Melih Gökçek, “Hakkında açılan çeşitli davalarda: yayın yoluyla hakaretten, kişilik haklarına saldırıdan, şahsiyeti ağır şekilde zedelemekten, manevi saldırıdanbirçok kez mahkûm oldu” şeklinde tanıtılıyor.

Bu tanım da, Bülent Arınç’ın yakıştırdığı sıfatı destekler nitelikte.

Siyasi geçmişi, her devrin adamı olduğunun izlerini taşıyor.

Ankaralılar, 5 dönemden beri Melih Gökçek’ten nefret ettiler.

Birçok insan, “Eğer o gitmeyecekse biz mi kenti terketsek” noktasına geldi.

Melih Gökçek’ten nefret, AKP’den nefrete dönüştü adeta..

Gereğini yapma zamanı geldi de geçiyor bile…

 

 

 

 

“Haysiyetli bir insan değil”