AKP'nin önünü kesecek olan tek güç HDP’dir”

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın, “Kamuoyu yoklamalarında ve kendi araştırmalarımızda sınırda görülüyorlar” açıklaması önemli.

Zira, AKP’nin tüm kurmaylarının tüm güçleriyle HDP’ye yüklenmesi, HDP’yi hedef alması boşa değil.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık da bundan bir süre verdiği röportajda, “7 Haziran seçimleri herkesin kaderini belirleyecek. Şartlar demokrasi kesimlerinin sonuç alması için elverişlidir. Bunun için tüm demokrasi kesimleri HDP çatısı altında birleşmeli.Türkiye'nin kaderi ancak böyle değişebilir. AKP'nin önünü kesecek olan tek güç HDP’dir” diye uyarıda bulunmuştu.

                                               ***

Ne CHP, ne de MHP, AKP’nin umurunda bile değil.

Onların alacağı oyun üç aşağı, beş yukarı olması AKP açısından da fazla bir önem taşımıyor.

Ama, HDP barajı aşarsa tüm dengeler alt-üst oluyor.

İşte bu yüzden, tüm güçleriyle HDP’ye karşı mücadele veriyorlar.

Ağrı provokasyonu, bu tedirginliğin, aceleye getirilmiş bir örneği olarak herkesin gözünü açtı.

Beşir Atalay, dün ilk kez bazı samimi itiraflarda bulundu.

"Bizim Doğu, Güneydoğu bölgesinde tek rakibimiz şu anda HDP. AK Parti ile HDP o bölgede seçim yarışı yapıyor. Bizim o bölgede çatışma dediğimiz şey de şudur: Onlar zaman zaman orada gerginlik üretiyor.  Ağrı'da olduğu gibi. Yoksa biz niye çatışalım. Biz şiddete ve teröre karşıyız. Kimse şiddete  başvurmasın, sandığa giderken tehdit etmesin” dedi.

Zaten bölgede HDP’nin AKP’den tek talebi de bu!

Umarım, partisi Beşir Atalay’ın temennilerini dikkate alır da şu seçimi kafamız gövdemizin üzerinde sağ salim atlatırız!

                                               ***

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık’ın bir süre önce verdiği bir röportajda, “AKP'nin önünü kesecek olan tek güç HDP’dir” sözlerinin önemle altını çizmek lazım.

Çünkü, MHP açısındangelişecek (HDP’nin güçlenmesine karşılık tepki oylarını alacağı) beklentiyi saymazsak, CHP ve MHP’nin halk üzerinde zerre kadar inancı ve güveni yok. Her iki partide adeta son raundlarına çıkacaklarmış hissi yaratıyorlar. İşte bu yüzden, Cemil Bayık’ın, “AKP'nin önünü kesecek olan tek güç HDP’dir” tespiti bu seçimlerin de kaderini belirleyecek bir vurgulama.

                                               ***

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin diktatöryasını ve hegemonyasını güçlendirmek istediğini dile getirdiği açıklamasında, “AKP, Anayasanın esas kanunlarını değiştirip, kendisine göre bir anayasa hazırlamak ve başkanlık sistemini getirmek amacında. Eğer bunları başarırsa diktatöryasını ve hegemonyasını uzun süreli ilerletmek, muhalefeti de susturmak ve tasfiye etmek istiyor” derken, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimi olduğuna vurgu yapıyor.

                                               ***

Aslında Beşir Atalay’ın da sözleri dikkate alındığında, HDP’nin barajı aşarak Türkiye’nin kaderini değiştirmesi, o kadar uzak değil, aksine güçlü bir ihtimal.

AKP'nin önünü kesecek olan tek güç HDP’dir”