Ooolum, Onnar Gece Yapcekler…

YAYINLAMA: 17 Mayıs 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2015 / 20.00

      “- Oohoooo!.. Kalk len,  ööğleen oldu. Kalk!.. “dedi  öfkeyle Kuşkonmaz Şevket oda arkadaşına…

   Çok Atan Partisi (ÇAP)’nin ilçede yapacağı miting için bir gün önceden gelip otelde kalmışlardı. Arkadaşı  Kötfe Tahsin akşam  içkiyi fazla kaçırdığı için sızıp kalmıştı.   Kuşkonmaz,  kalkacak yerde  “Hıııı…Auguaa!.. “ mırıltıları çıkarıp yorganı tekrar kafasına çeken Köfte’ye daha sert davranıp: “- Ulenbiliyon şu zıkkımı içtin mi hepten kendini veriyon. Kalk lan!..” dedi ve üzerindeki yorganı çekip aldı.

Kötfe Tahsin ne yapacağının şaşkınlığı içinde yataktan doğruldu, gözlerini oğuştururken  akşamdan kalmanın sarhoşlukğuyla;  “-Lenoolum, sende hıçk… Lenoolum sende hiç insaf yok  hıçk mu?” deyip kafasını yastığa koyunca  Kuşkonmaz Şevket bu kez sert yumruğunu omuzuna indirdi. O zaman kendine gelebilen Köfte Tahsin,  “-Ne oluyolen!.. Ne  vuruyon? Gariban mı buldun he?” deyip  üzerini giyinmeye başladığında arkadaşı Kuşkunmaz  Çok Atan Partisi’nin mitingini hatırlattı arkadaşına:

      “- Bak,  oolum bu fırsatı da kaçırısek hepten ayvayı yerük  ha… Kövden arabamızı tutmuşla, cebimize harçlığımızdan da çog para koymuşla… Eger parti başkanı bizi mitingtegörmeyincessooranaparızlen?”  diyerek  derdini anlattı. Köfte Tahsin üzerini giymişti ki aklına geleni hemen söyemeyi yeğledi:

      “- He len… Sonrama  ayvayı iyicene yeriz… Kim bakar yüzümüze he? Köv yolumuzu betonlama yapçekler. Kövün suyunu da yapceklerini mıktara söölemişler. Bir de kövde meyva bahçesi mi ne kurcekler. Biliyon mıktar da  habire ‘-Len beni mahçup edeni kövden kovarım’ deyyo. Onun içün ÇAP  mitinginde boy gösterek ki yarın, öbügün başımız derde girmeye…”  Köfte bitirir bitirmez Kuşkonmaz Şevket  içindeki şeytanı kusarcasına anlatmaya başladı:

      “- Lenoolum, has deyyon emme laf aramızda  öbür partiler de  fena demeyolar valla… Biri deyo ki; ‘askeri ücreti  10 bin yapcem …’ Öbürleri daha az vereyolar. Askerde bilem 10 bin lira len az mı ki?”

      “- Ooolum,  o asker ücreti deel,  ‘asgari ücret’ oolum. Sen kafayı hepten yedin gali.”

      “- Oyle mii? Denese ki daha eyi… Hepten düzlüğe çıkceez…”

      “- Çıkcez de, lenooğlum, aaşam  gelsin biböyük, gelsin biböyük deyip ipın uçunu kaçiran ben deelim, herhalde… Şincikna’sıkövegitcez? Cepler  hepten şinanay…

      Kalktılar, aceleyle otelin alt katındaki lokanta bölümünde kahvaltı yaptılar. “-Len  böyle kahvealtı mı olur ki?  Mıncık, mıncık  peynir,  ireçel, ekmek…” dedi Kuşkonmaz, sonra saatine baktı: “-Abooov… Lenmüting saati geldi, ne duruyoz?” deyip otelden dişarı attılar kendilerini. Soluk soluğa geldikleri miting alanında ÇOP Genel Başkanı her zaman ki gibi vaadlerini birbiri ardına yağdırıyor, karşı partilerin seçmeni kandırmak istediğinden söz ediyordu:  Kuşkonmaz Şevket,  can kulağıyla  dinleyen  Köfte Tahsin’i  dürttü:

      “- Lenoolum bak, parti başkanı dedüğünbööleoluur. Görüyon işte…” dedi. Köfte bir süre sustu, sonra merakla sordu Kuşkonmaz’a:

      “- Lenbunnar, bize 10 bin gaymevericekler… Hoş, güzel de… Kendüleri ne alcekler, söölemiyolarheç…”  Bu soru karşısında Kuşkonmaz Şevket bir süre ne diyeceğini düşündü. Sonra:

      “- Çüüşşş!..  deyip sustu.  Köfte Tahsin, bir şey anlamamıştı. Sorusunu yinelemek durumunda kaldı:

      “- Saadıç, bunnar bize 10 bin gaymevericekleer. Peküm, kendüleri ne alcekleer?

      “- Oolum ne odun kafalıyın sen. Ööle şeyleri buralarda konuşcek kadar salak mı onnar? “ dedi  Kuşkonmaz. 

      Konu tam açıklığa kavuşmamış,  Köfte Tahsin tekrar soracaktı ki, onların konuştuklarını dinleyen komşu köyden  Salkım Temel , “- Saadıçlar, ben biliyom… Bunlar  10 bin gaymevericeez deyip, Angara’yagittükleründe  kimse duymasundeyün gece sabaha karşı kendülerüne zam yapçekler” deyip konuyu kapattı.

 

 

Ooolum, Onnar  Gece Yapcekler…