Seçim sonuçları güç zehirlenmesini önleyecek

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Seçim sonuçları, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tepeden tırnağa tüm AKP’lilere sirayet eden güç zehirlenmesinin önünü kesti.

Uzun ve tek başına iktidarın verdiği, herşeyin sahibi biziz, biz ne dersek o olur şımarıklığı yavaş yavaş sona erip, metabolizmaları, sinir  ve sindirim sistemleri normal seyrine dönecek.

Hepsi mevki ve makamların geçici, emanet olduğunu kavradıkça, geldikleri yeri hatırlamaya ve kendilerine gelmeye başlayacaklar.

                                               ***

AKP’de güç zehirlenmesinin tek mağduru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil kuşkusuz.

Ondan aşağıya doğru en alttakine kadar sirayet eden bir zehirlenme yaşanıyor.

Mesela; Alman basınında çıkan, “Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl içinde bir çoklarına daha önceleri hiç hayal edilemeyecek bir yaşam standardı sağladı” şeklindeki yorum ilgi çekici değil mi?

Bu hayal bile edilemeyecek yaşam tarzıdır ki, insanlara gerçek kimliklerini ve dünyalarını unutturup, onları farklı bir aleme sürükledi. “Biz toplumla içiçeyiz” maskesi altında aslında onları toplumdan uzaklaştırdı.

                                                           ***

AKP’deki güç zehirlenmesi öyle bir hale geldi ki, bu zehir yalnızca ülkenin iç denge ve dinamiklerine zarar vermekle kalmayıp, ülkenin uluslararası ilişkilerinde de ağır tahribata neden oldu.

Suudi Arabistan basınında, “Ankara’nın binlerce yabancı savaşçının Suriye sınırına geçmesine izin vermekle suçlandığına” işaret edilirken, “Erdoğan’ı eleştiren Araplar, Türkiye’nin Suriye’deki nüfuzunu genişletmeyi ve  bölgedeki Osmanlı hakimiyetini canlandırmak istediğini söylüyorlar” yorumu yapılması, güç zehirlenmesinin bölgesel anlamda yarattığı huzursuzluğa dikkat çekmesi açısından önemli.         

                                               ***     

Güç zehirlenmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’daki hırsı  zaptedilemez hale getirdiğine hep birlikte tanıklık ediyorduk dehşet içinde.

Tehran Times Genel Yayın Yönetmeni Hasan Lasjerdi imzası ile yayınlanan yazıda da seçim sonuçlarının iktidar partisinin 13 yıllık çoğunluk yönetimine son verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı değiştirme “hırsını" gözden geçirmesini gerektirdiğine vurgu yapılması, komşuların da güç zehirlenmesinin farkında olduklarının işareti olsa gerek?

                                               ***

Galiba, 7 Haziran seçimlerinin ilk olumlu etkisi bu güç zehirlenmesini yavaş yavaş ortadan kaldıracak olması.

                                              

 

 

 

 

Seçim sonuçları güç zehirlenmesini önleyecek