“Gülmenin iğrençleştiği” kareler hafızalarda kalacak!

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

IŞİD’in Kobani’ye düzenlediği ikinci kanlı saldırı üzerine Türkiye’nin IŞİD konusundaki tavrını gündeme getiren New York Times, Türkiye’nin Suriye’deki savaşla, “karmaşık bir ilişkisi” olduğuna vurgu yaptı.

Başta bölge Kürtler’i olmak üzere, tüm Batı alemi, Suriye’de iç savaş başladığından beri,  Türkiye’nin radikal islamcı örgütlere” yaptığı yardımdan şikayetçi.

Batı basınında da sık sık dile geterilen bu durum, her ne kadar Türk yetkililer tarafında inkar edilse de kimse ikna olmuyor.

                                               ***

Tunus’ta iki otelin pilajına düzenlenen ve 39 kişinin öldüğü bombalı sladırıyı IŞİD denen katil sürüsü üstlendi.

Kuveyt'te Şiilere ait El İmam El Sadık camisine Cuma namazı sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Bilançosu: 27 ölü, 227 yaralı.

Saldırı yine IŞİD’den.

Kobani’de yaşananlar, IŞİD'in en büyük ikinci sivil katliamı olarak nitelendiriliyor. 146 ölü, 180 yaralı.

Şeriatçı terör örgütünün 26 Ocak’ta çekilmek zorunda kaldığı Kobani’ye ikinci saldırısını, uyuyan hücreler kanalıyla gerçekleştirdiği açıklandı.

IŞİD’in özellikle bölgemizde ve Antep’te de uyuyan hücreleri olduğu iddiası yaygın. Yani tehlike bu kadar yakınımızda…

                                               ***

Bir süre önce Türkiye sınırına yığılan Suriyeliler’in çevresini kuşatan tel örgünün hemen öbür tarafında sırıtarak objektiflere poz veren IŞİD militanları adeta tüylerimizi ürpertti.HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan bu fotoğrafları yorumlarken, “Gülmenin bile iğrençleştiği kareler” dedi.

IŞİD, işte böyle bir örgüt. Selahattin Demirtaş’ın söylediği gibi, “İnsana benziyorlar, ama insan değiller.

O kadar iğrenç, insanlık dışı, zalimce ve vicdansızca işledikleri cinayetler var ki, bu yaratıkların gülmesi bile, “gülmek” gibi son derece insani ve güzel bir eylemi bile iğrençleştirebiliyor.

Ve Türkiye çok enteresan bir şekilde, IŞİD’den değil, IŞİD’e karşı savaşan PYD’den daha fazla rahatsız oluyor.

                                               ***

Washington Post gazetesi, Türkiye’nin, IŞİD’le savaşan  YPG ile ilgili “kaygılarına” ve örgütün PKK ile bağlarına vurgu yaparken, “Türkiye’nin Suriye ihtilafındaki ikircikli rolü artı PKK ile durmuş olan barış sürecine ilişkin hayal kırıklığı, Kürt kamuoyunun ülkenin cumhurbaşkanına yönelik tavrını ters çevirdi” diye yazıyor.

                                               ***

Los Angeles Times ise, IŞİD’in geçtiğimiz Perşembe günü Kobani’ye karşı gerçekleştirdiği sürpriz saldırı sırasında çoğu sivil 200’den fazla kişiyi katlettiğini, ölü sayısının ev ve yapılardaki tüm cesetlerin bulunmasından sonra bir kat daha artabileceğini belirttikten sonra, IŞİD militanlarını kentten püskürten YPG’nin varlığının “Türkiye’yi öfkelendirdiği” yorumunu yaptı.

New York Times olayla ilgili yorumunda, “Türk ordusu, ne İslam Devleti’ne müdahale etti ne de askerleri örgüte karşı uluslararası koalisyona katıldı. Türk liderleri, İslam Devleti’ni kınarken Kürtlerin sınırına yakın bir noktaya ilerlemesini, ulusal güvenliğe potansiyel bir tehdit olarak gördüklerini de açıkça ortaya koydular” vurgusu yaptı.

                                               ***

Türkiye’yi yönetenlerin, “Gülmeyi” bile “iğrençleştirecek” kadar korkunç bir örgütü değil de PYD’yi tehdit olarak görmesi, herhalde bir akıl tutulması olmalı.

“Gülmenin iğrençleştiği” kareler hafızalarda kalacak!