Kölelik ruhu aşılanan kadınlarımız

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Kadınların bu hor kullanıldığı bir ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlansa ne olacaaaak, kutlanmasa ne olacak tanrı aşkına?

Herhalde, abartımız, her zaman olduğu gibi gerçekleri gizleme telaşımızdan geliyor.

Normal hayatında, kadınının adının “avrat”tan öteye geçmediğine, “Az avratları bu işe karıştırmayalım” zihniyetinden bir arpa boyu yol alamadıklarından adım kadar emin olduğunuz adamların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladıkları mesajları okudukça, şaşırıp kalıyor insan.

                                               ****

Oysa herşey o kadar net ki!

78 milyon nüfusunuzun 39.5 milyonu erkek, 39.2 milyonu kadın.

Eğer toplum kalkınacaksa, adam gibi adam olunacaksa bu topyekun eğitim, topyekun insanlık, topyekun üretimle olacak.

Ama sonuç ne ?

Okuma-yazma bilmeyen kadınların oranı, erkeklerden 5 kat fazla. Erkeklerin istihdam oranı kadının üç katı. Gelişmiş demokrasilerde kadınların yürütme erkine katılma oranı yüzde 50 ve üzerine çıkmış iken, sen kabineye kaç tane kadın Bakan sokabilmişsin?

                                               ***

2016 yılında parlamentodaki kadın vekil sayın yüzde 15 bile olmayacak, 81 ilde bir tane kadın valin bulunmayacak, belediye başkanlarından ki-HDP’li kadın başkan sayısı bu konuda oranı yükseltiyor-yalnızca yüzde 3’ü kadın olabilecek ve sen bu ülkede kadın haklarının ne kadar hızlı bir seyir izlediğiyle gurur duyan nutuklar atacaksın!

                                               ***

Ülkede son 5 yılda öldürülen kadın sayısı bin 134 olacak- İstanbul(169), İzmir(79), Ankara(68), Adana(65), Gaziantep(49)-gazetelerin, ana haber bültenlerinin baş konularından biri kadına yönelik şiddet olacak, babasının, kocasının, sevgilinin, kardeşinin şiddetinden, saldırısından korkan kadını devlet olarak korumaktan aciz kalacaksın, sonra da kadına ne kadar değer veren bir siyasi anlayışın temsilcisi olduğun safsatalarını yutturacaksın!

                                               ***

Siz bu toplumda, “Allah'ım Cumhurbaşkanımıza hayırlı, uzun ömür ver. Hizmetlerini tamamlamasını nasip et. Ülkemizin, insanlığın ve İslam aleminin ona ihtiyacı var. Şayet buna ömrü vefa etmeyecekse ve benim ömrüm var ise Rabbim lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annenizin ak sütü gibi helal olsun. Benim iki tane yavrum var. Onlara herkes annelik yapabilir ama güzel yurduma, İslam'a, insanlığa herkes güzel hizmet edemez. Çok şükür hayalim gerçek oldu. Allahıma şükürler olsun ki mektubumu Rabbim sizlere doğrudan okumamı nasip etti" diye konuşarak, insanı insanlığından tiksindirip, utandıracak kadar köle ve biat kültürüne sahip kadınların sayısını artırdıkça, biz toplumun gelişip, ilerlemesini, demokrasiyi, insanlığı, hakkı, hukuku ancak hayal etmekle kalırız.

 

 

Kölelik ruhu aşılanan kadınlarımız