Arkadaşlarım, üç kent ve üç sergi...

YAYINLAMA: 28 Nisan 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Nisan 2016 / 20.00

      
        Karikatür sanatını yerel basınla buluşturma çabama 1996 yılında başlamıştım. Amacım, bu sanatı sadece İstanbul'a hapseden yayınını genişletip toplumsal/daha geniş bir alana yaymaktı.   
        Aradan 20 yıl geçmiş... Bu süreçte bir yılda en az 300 karikatürden 6 bin karikatürümü yerel basında sayıları 100'e yaklaşan gazetemize servis etmiş, yayımlatmışım.
        Yirmi yıl sonunda yaptığım bir sayışmada/muhasebede dışarıdan bakanlar çok para kazandığımı, milyoner olduğumu sanıyorlar. 

        Gerçekten öyle... 
        Çok zengin oldum. Güzel yurdumun yerel basınında, Balıkesir'de, Edirne'de, Adana'da, Erzurum'da, Gaziantep'te, Muğla'da, Rize'de, Sinop'ta, Kırşehir'de, Van'da, Çankırı'da, Samsun'da, Bartın'da, Malatya'da, Diyarbakır'da, Giresun'da, Yozgat'ta, Ağrı'da, İzmir'de, Konya'da, Manisa'da, Burdur'da, İstanbul'da, Sivas'da, Kayseri'de , Antalya'da, Karabük'te, Hatay'da, Tekirdağ'da, Kırklareli'nde, Kırıkkale'de, Eskişehir'de, Çanakkale'de, Amasya'da, Kocaeli'de, Sakarya'da, Düzce'de, Bolu'da, Bursa'da, Gümüşhane'de, Erzincan'da, Bayburt'ta, Aydın'da, Zonguldak'ta, Kahramanmaraş'ta, Urfa'da işyerlerim, apartmanlarım yok, ama öyle can dostu gazeteci arkadaşlarım var ki... Saymaya kalksam olası değil. 
        O denli çok ki, o denli vefalılar ki...
        Gönülleri/yürekleri ülke, bayrak, insan, doğa sevgisiyle dolu... Sosyal adaletten yana, paylaşımcı, özgürlükçü, pırıl pırıl yürekleri var sayıları binleri aşan Anadolu'daki/Trakya'daki gazeteci arkadaşlarımın...
        Bu benim birinci öyküm...
        Gelelim ikinci öyküme... 1959'dan bu yana karikatür çiziyorum. Çizip çizip biriktirerek zamanla karikatürlerden oluşan hazinem oluştu. 1961'de doğup büyüdüğüm ilçem Vakfıkebir'de ilk karikatür sergimi açtım. 1965 yılında da yedek subay öğretmenlik yaptığım Simav ilçesinde de ikinci sergimi...
       Tam 40 yıl sessiz yaşadım, sergi açmayı düşünmedim. Ne ki, sanat yaşamımın 55 yılını kutlama anlamında dünya sanat hareketlerinin merkezi kabul edilen Paris'te sergi açmayı düşlerken teklif geldi.

       Yıllarını Türkiye'nin fahri temsilcisi gibi Paris'te yaşayarak geçiren sevgili kardeşim/arkadaşım/hemşerim Bülent Cumur'un sergi açma önerisine sevinçle "evet" dedim. Büyük mutluluk yaşadım. Şöyle ki; Türk ve dünya karikatürünün usta çizeri Turhan Selçuk üstadımızın eserlerini iki kez sergilediği Anadolu Galeria'da eserlerimle Fransız mizahseverlerin önüne çıktım.
       2015 yılında bu kez hem NATO'nun, hem AB'nin, hem de  Belçika'nın başkenti Brüksel'de tarihi Charlier Museum'da harika bir müzik ve kokteylle sanatseverlerle buluştum. Bu sergimin mimarı, ön hazırlık sıkıntılarını omuzlayan ise değerli heykeltraş sanatçısı, sevgili kardeşim/arkadaşım Adnan Kotaoğlu oldu.
       2016 yılını yaşıyoruz. Bu yılın şubat ayında Türkiye'mizin her alanda nabzının attığı güzel İstanbul'daydım  karikatür sergimle... Çok değerli çizer arkadaşlarım/kardeşlerim Raşit Yakalı, Akdağ Saydut, Şevket  Yalaz hiç koşuşturmama gerek kalmadan sergimin düzenlemesini büyük özverilerle yaptılar.
       Bunları niçin yazdım?
       Dostluk/arkadaşlık işte böyle bir yüce güzellik... Bu vesileyle tüm sanatçı dostlarımı, arkadaşlarımı sevgilerin en yücesiyle selamlıyorum. Onlar, sizler, hepiniz çok yaşayınız. Hep mutlu  olunuz.

Arkadaşlarım, üç kent ve üç sergi...