Batı'nın ihaneti ve iç hainler...

YAYINLAMA: 27 Aralık 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 27 Aralık 2016 / 20.00


Öyle ya da böyle, yaşam devam ediyor. Çoklukla acılı bir dünyayı yaşıyoruz. Nicedir, dış kaynaklı terör severlerle savaşıyor; haklılığımızı anlatmaya çalışıyoruz.
Kafası çalışmayan; ya da çıkarı söz konusu olunca "natomermer" anlayışsızlığına sığınan , bürünen bir Batı dünyası var karşımızda desek mi?
Hayır!..Hayır!
Batı, "Hinoğlu, hin"liği oynuyor Türkiye karşısında...
Terörden kaynaklanan bir huzursuzluğun odağına çekilmek istenenTürkiye'nin çıkış yolu bulma çabaları; Batı dünyasında merakla ve yakından izleniyor.
Acaba ne olacak?
Bir tür tedirginlik, korku bua slında...
Körüklediği , desteklediği terror olaylarının beklentilere yanıt vermediğini görenler; bu kez daha farklı oyunların peşine düştüler.Türkiye'yi savaş ortamına çekip, ekonomisini sarsmak arzusu var Batı dünyasında...
Amaç, Türkiye'yi sarsmak, kendilerinin istediği hizaya getirmek tabiiki...
Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasının önünü kesme kayrıca...
Kurtuluş Savaşı öncesinde Anadolu'yu bölüp parçalama konusunda iştahı kabaran Batılı istilacılar,sömürücüler, aldıkları dersi unutmuş görünüyorlar . Batı'da; Sevr Anlaşması'nı yeniden Masaya getirm hayaline, şaşkınlığına kapılanlar var günümüzde.
***
"Tekparti" döneminden "çokpartili" devreye girerken; demokrasiyle birlikte uygulanan gelen devletçilik anlayışından çarketme hareketleri başladı. DP'nin amblemi "kır at" oluşundan ötürü yurttaşlar; " Yaşasın Demirkırat geldüü!"" sloganıyla dağı taşı sevinç gösterileriyle inlettiler bir zaman.
Sosyal yaşamdaki mi açılımlar yaşandı tabiiki...
Bir tür hareketlilik!..
Ama, buarada " çatlaksesler" de yükselmedi değil!
Daha önceki süreçte yurt sathında devrimlere yönelik olup bastırılan gerici odaklar yeniden seslerini yükseltmeye başladılar ne yazıkki...
Ticanilik olayları, DP döneminde sosyal yaşamda yükselen ilk gericilik hareketleri oldu.
Malatya'da Vatan gazetesi sahip ve başyazar ıAhmetEminYalman'ın kurşunlanması, bu olayların bir uzantısı olarak değerlendirildi.
Olaya adıkarışanlar yurt sathındantoplanıp, yargılandıve hapseatıldılar.
Bu olaylarınözünde; Atatürk'ü karalamak yatıyordu. Büstleri, heykellerikırılıyor, parçalanıyordu o günlerde...
Ne yazık ki, bugün de aynı düşüncede olan insanlar var.
***
Türkiye zordurumlara düşürüldüğünde iç dinamiklerinin yurtseverlikle nasıl bir bütünlük gösterip aynı amaç etrafında birleştiğini Batı dünyası çok iyi biliyor. Bunun için, her seferinde "dahili ve harici bedhahlar" arıyor kendine...

Batı'nın ihaneti ve iç hainler...