Hisarcıklıoğlu, bari siz yapmayın!..

YAYINLAMA: 14 Ağustos 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2017 / 20.00

Fakir kişi, varsıl/zengin kişinin halinden bilse ne olur ki? Asıl; varsıl kişinin, fakirin durumundan/halinden haberdar olmasıdır önemli olan...
Varsılın gönlü-eli açık olursa. -ki İslamın emri böyledir- fakirin yüzü güler, derdi de azalır, derdi kalmaz. Biter...
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu ülkenin "tuzu kuru" takımından olup; "akil insan"ların önde gelen isimlerinden olduğu bilinir.
Eli de açıktır, gönlü de...
Ama, asgari ücret, milletvekili, belediye başkanları ile kendi gibi başkanların ücretleri üzerine olan son söylemini TV'den dinleyince aklım durdu.
Başkan Hisarcıklıoğlu, "asgari ücret"in yeterli, hatta yüksek olduğu savında bulununca emekçi çevrelerin, işçilerin haklı tepkisini aldı.
Doğrusu, bunu haketti bana göre!..
Haber ajanslarının konuya ilişkin haberi aynen şöyle:
"Milletvekili maaşlarının az olduğunu söyleyen Hisarcıkoğlu; 'Millet olarak biz bunu yağcılık filan zannediyoruz. Tam tersine... Doğru yapılan işi takdir edeceksin. Bu işi yapanlar para pul için yapmazlar. Ne valiye verdiğimiz maaş, maaş... Ne milletvekiline verdiğimiz maaş maaş... Açık söyleyeyim. Millet çok zanneder ama; gelip bir de Ankara’da onların yaşantılarını görün. Gelen herkese yemek ısmarlayacak, çay ısmarlayacak, otobüs parası verecek. Hastane işi olur hastaneye gönderirler. Zannedersiniz ki çok maaş alırlar. Oda başkanlarının da aynı şey... Belediye başkanlarımız da böyle... O zaman bunlara doğru işler yaptıkları zaman alkış yaparsanız, taktir ederseniz sizlere müthiş hizmet ederler.Asgari ücret düşük değil. En yüksek dördüncü asgari ücret bizde' dedi."
Sayın Hisarcıklıoğlu'nun görüşü böyle...
Başkan Hisarcıklıoğlu; "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen işit!" faslı'nı geçerken; "Oda Başkanları"nın da ücretlerinin yeterli olmadığından ve kendi durumundan yakınmış oldu bu vesileyle...
***
Eh, biz de bu güzel ülkede, Yüce Rabb'imin dertsiz kulu yokmuş, onu da öğrenmiş olduk böylece...
Şimdi sadede gelelim.
Sayın Hisarcıklıoğu'na soralım; sizi, TOB Başkanlığı koltuğuna istemediğiniz halde zorla mı oturttular?
Milletvekillerimiz de öyle...
Belediye başkanlarımız da...
Ortada bir zorlama yok ki...
O makamlara seçilmek için çalmadık kapı mı bırakılıyor? Verilmedik, söylenmedik bir vaat de...
İşine gelmeyen, yakınan varsa bıraksın... O makamlara çok aday bulunur.
Kaldı ki, Hisarcıklıoğlu daha rahat pozisyonda... Toplasın TOB yönetim kurulunu, ücretinin azlığından arkadaşlarına dert yansın.
Yurttaşı ne ilgilendirir ücretinin azlığı?..
Bu da bizim "akil adamlık" kıyağımız olsun!..
Milletvekillerinin, belediye başkanlarının sözcülüğünü, avukatlığını yapmaya ne gerek var?
Onlardan bir yakınma sesi yok ki ortada...
***
"En yüksek dördüncü asgari ücret bizde" demiş Başkan Hisarcıklıoğlu...
Bizde asgari ücret bugün brüt 1.777 TL. Bu ücretten çalışanın eline 1.404 TL. geçiyor. Dikkatinizi çekmek isterim, bu rakamlar TL, yani Türk Lirası...
Hisarcıklıoğlu bu rakamları ABD Doları ya da EURO olarak mı okuyorlar acaba?
***
Kimse haline şükretmiyor. Kaşıkla alanı neyse de; kepçe ile kotaranı da halinden şikayetçi... Şu hale/duruma bir bakar mısınız?

Hisarcıklıoğlu, bari siz yapmayın!..