Gaziantep yakışanı yapar

YAYINLAMA: 04 Ocak 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 04 Ocak 2018 / 20.00

"Gazi kent"imiz Gaziantep'te yaşamıyorum. Bu demek değildir ki; bu tarihi kentin sorunlarıyla ilgilenmiyorum. Sanal bir ortam ve onun dünyasında yaşayan kişinin ilgi alanlarını kısıtlaması hiç olası değil.
Gaziantep de diğer ilerimiz gibi ilgi alanımda... Gaziantep basınını sanal ortamda izliyor, bu kentteki gelişmelerden bilgi sahibi oluyorum.
"Gaziantepspor kapanıyor" haberini yerel basından önce İstanbul merkezli yaygın basından öğrendim.
Adete kanım dondu. Şaştım kaldım.
Gaziantep'in kahramanlık tarihi usumda canlandı hemen...
Bilim ve kültür alanındaki sürekli hamleler...
Kent merkezindeki sanatsal etkinlikler...
Sanayi dünyasındaki saygın konumu...
Ticaret dünyasında işini bilen insanları...
Demokrasi kültürü gelişmiş, çağı yorumlayan Gazianteplileri...
Nasıl 49 yıl önce kurulmuş bir spor kulübünün kapanmasına gönülleri razı olabilecek?
Baştaki şaşkınlığım bu idi işte.
***
Spor insanları ortak heyacanlara taşıyan bir yoldur toplumlar için... Bu egemen düşünce nedeniyle yönetimler spor faaliyetlerini çok önemser ve bu alandaki gelişmeleri teşvik eder. Spor yoluyla toplumsal sağlık bütünlüğü desteklenmiş olunur.
Gaziantep sporun yarım yüzyıl önce kuruluşunda -diğerleri gibi- elbette böyle bir toplumsal düşünce payı vardı. İşte bundan ötürü yalısı-genci herkes sporun ortak bütünleştiriciliğinde buluşup yaşam heyecanını ortaklaşabiliyorlar.
Gaziantep, ülkemizin hızla gelişen kentleri arasında ön sıralarda yer alan bir kentimiz. Kimi konularda da "marka kent" kimliğini haklı kazanmış durumda.
Yaşam heyecanıyla da ülkede önde bir kent Gaziantep...
Peki, nasıl oluyor da Gaziantepspor gibi temiz mazisi olan bir kulüp başarısız oluyor?
***
Gaziantepspor için böyle bir değerlendirme yapmam haksızlık olur. Onu öncelikle belirtmeliyim. Günümüzde spor kulüplerinin en büyük rakibi; siyaset meraklısı kimi kişilerin, spor gibi aktif yaşamın, dahası toplumsal heyecanın yaşandığı alanlardan kulüplerin başında dikkat çekip, siyasete tepeden atlama çirkin hevesi/heyecanı yatıyor.
Belirttiğim gibi Gaziantepspor'da böyle bir durum yaşanmış/yaşanmamış bilemem...
Böyle bir durumun/havanın yaşandığını da hiç duymak istemem.
Çünkü, Gaziantepspor futbol takımının sahada yarım yüzyıllık duruşu, mücadelesi belli... Spor kamuoyu bunu çok iyi biliyor.
***
Gaziantepspor'a ne oldu peki?
O zaman, her spor kulübünde yaşanan zaafiyeti söyleyelim: Eskilerimiz -Ben de onlardanım- "İşini ehline teslim et!.." diye söylemişler fi tarihinde... Çoğu kulüpte spordan gelmeyen, futbolu bilmeyen kişilerin kulüp başkanlığı ve yönetimi gibi seçkin yerlere gelmek, oralarda görünmek istemeleri başarısızlığın adı oluyor ne yazık ki...
Bizce, spor kulüplerini "parası olanlar" değil, "spordan gelenler" yönetmeli.
Böylece bu alana huzur gelir.

Gaziantep yakışanı yapar