Terapanth Tarikatı

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Hindistan’da sevilmeyen, insani özelliklerini tamamen kaybetmiş bir tarikat vardır. Bu tarikatın temel felsefesi şudur. “Kimsenin hayatına müdahale etme. Eğer birisi boğuluyorsa kurtarma. “İmdat” diye bağırıyorsa dönüp bakma.
Çünkü yaptığı kötülüklerin cezasını çekiyordur.

Eğer müdahale edersen iki suçu birden işlemiş olursun. Öncelikle onun kişisel yaşamına karışmış olursun.
O günahları yüzünden acı çekiyor. O bunu çekmek zorunda; ona engel olmuş olursun. Bir gün gene boğulmak zorunda kalır.

Geçmişte yaşadığı günahları ile işinin bitmesi daha iyi. İkincisi onu kurtardığında büyük bir vebal altına girersin, sorumluluk alırsın. Sen onu kurtardıktan sonra birisine cinsel istismarda bulunabilir, birisini öldürebilir, hırsızlık yapabilir. Onu kurtardığın için bundan sen sorumlu olursun. Bu yüzden kendi ruhsal gelişimini bozacak gereksiz bir sorumluluk alma”.

Yine bu tarikatın üyeleri “Dilenciye para verme, yardıma ihtiyacı olana yardım etme. Çünkü bu insanlar geçmişteki günahlarının cezasını çekiyorlar. Bırak günahının cezasını çekip arınsın” derler.
Bu tarikat üyelerinde merhamet, şefkat duygusunu göremezsiniz. Bu tarikat mensuplarının hiçbir şey umurlarında değildir.
Aslında adamların kendilerine göre tutarlı bir mantık dizinleri var. Hayatı sadece mantıksal çıkarımlarla yaşayamazsınız. Mantık kupkurudur, acımazsızdır, merhametsizdir.
Çünkü mantık kuru bir düşünceden ibarettir. Hayatın güzellikleri duygularda gizlidir. Duyguların olmadığı bir dünyada yaşanılmaz.
Hayatı yaşanılır hale getiren duygularımızdır.

Siz bir çocuğun gözlerinde masumiyeti, sevgilinin bakışında aşkı, çiçeklerin kokusunda huzuru göremiyorsanız, duyamıyorsanız yaşadığınızın ne anlamı olur ki? Sevgi dünyadan çekilse her şey yok olur.

İki atomu bir arada tutan çekim kuvveti filan değildir bence. Bu sadece sevgidir, aşktır. Dünya ile güneş arasındaki bağa her ne kadar yerçekimi deseniz de bence bu muhabbettir, sevgidir, aşktır. Allah ile kul arasındaki bağı sağlayan sevgiden başka ne olabilir ki?

Atom bombasını ancak mantık ile atarsınız.
Sevgi size atom bombası attırmaz. Mantığın en büyük destekçisi ise negatif duygulardır. Kin, nefret, öfke mantığı besleyen enerji kaynaklarıdır.
Bir mantık dizininin kendi içinde tutarlı gibi gözükmesi onun doğru olduğu anlamına gelmez.
Ama insanlar her zaman kendi çıkar ve menfaatlerini bir mantık kılıfı içinde sunarlar.

Terapanth Tarikatı