Sen ne görüyorsun

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Ülkenin yaşlı kralı artık yerine bir varis bırakmanın vakti geldiğini anlamış. Bu kralın üç tane oğlu varmış ve bu üç oğuldan birisi onun yerine kral olacakmış. Kral yerine seçeceği varisi belirlemek için kendince bir yöntem denemek istemiş. Bir gün kral üç oğluna seslenmiş. “Oklarınızı ve yaylarınızı alarak benimle birlikte ava gelin” demiş. Kral, prensler ve kralın adamları avlanmak için epey yol gitmişler. Boş bir tarlanın hemen yanı başına gelince kral atını durdurmuş.
Az ileride bir kurumuş ağaç ve o ağacın üzerinde bir akbaba varmış. Kral en büyük oğluna ağaçtaki akbabayı göstererek “Bu akbabayı vurmanı istiyorum” demiş. Delikanlı okunu yaya yerleştirmiş. Yayı germiş tam hedefine atacakken kral “Ama önce bana ne gördüğünü söyle” demiş. Büyük oğlan heyecanlanmış ve “Kurumuş otları, gökyüzünü, ilerideki ırmağı, bir ağacı ve..” derken kral “Tamam yeter, sen kenara çekil” demiş. Sonra ikinci oğluna seslenmiş. İkinci oğlanda hazırlıklarını yapmış ve tam oku fırlatacağı zaman kral “Vurmadan önce bana ne gördüğünü söyle” demiş.
Ortanca oğlan da “Atları, zemini, buğday tarlasını, üzerinde akbaba olan ölü bir ağacı görüyorum” demiş. Kral ona da “Vurmak için zahmet etme, sen de kenara çekil” demiş. Sonra en küçük oğluna seslenerek aynı işi yapmasını söylemiş ve aynı soruyu ona da sormuş. “Akbabayı vurmadan önce söyle bana, ne görüyorsun”. Üçüncü prens gözlerini hedeften ayırmadan yayını germiş, nişanı almış “Kanatların bedenle birleştiği noktayı görüyorum” demiş ve oku bırakıvermiş. Hızla uçan ok akbabayı yere indirmiş. Kral bu oğlunu kendi yerine varis bırakmış ve tahta geçirmiş.
İster içsel krallık iste, ister dışsal krallık iste dikkatini bir noktada odaklaman gerekir. Hayatta bir yönde ilerlemen enerjini daha güçlü kullanmanı sağlar. Enerjisi dağınık insanlar pek başarılı olamazlar.
Adamın on tane hedefi var. Aslında hiç birisini de yapamaz. On parçaya bölünmüş bir enerji seni başarıya götürmez. Güzel bir deyim vardır. “İki tavşan kovalayan hiç birisini yakalayamaz” diye. Tavşanları teker teker kovalamanız lazım. Amaç sadece bir bahanedir. Yön ise bir araçtır. Ne yapmak istiyorsanız üçüncü prens gibi bütün dikkatini o noktaya toplamanız gerekir.
Hayatta başarısız, mutsuz insanlar zihinsel olarak bölünmüş insanlardır. Kafalarında binlerce fikirle dolaşırlar. Bir insan her alanda başarılı olamaz. Bir alanda uzmanlaşmak lazım… A.B.D’ de birisi kendini dünyanın en iyi kelebek uzmanı olarak yetiştirmiş. Kelebeklerle ilgili ne kadar yazı, makale, kitap varsa okumuş. Bir çok araştırmaya katılmış. Adamın hayatı kelebek olmuş. Ve bir süre sonra adam dünyadaki en popüler, önemli kelebek uzmanı olmuş.
Hayatta yapılacak o kadar çok şey var ki hepsine enerjiniz yetmez. Hedefinize kilitlendiğiniz zaman sadece onu görün. Başka şeylerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Bütün enerjisini bir noktada toplayan kişi kaçınılmaz olarak başarıyı yakalar.

Sen ne görüyorsun