Küçük bir iplik

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Kral, vezirinin yaptığı yanlış karşısında çok hiddetlendi. Bu öfke patlaması ile anında hükmünü verdi. “Bu adamı acilen tepedeki yüksek kuleye hapsedin. Yanına kimseyi sokmayın” dedi.

Hükmü duyan Vezir sakin bir şekilde çevresine bakıyordu. Veziri seven herkes bu olaya çok üzülmüştü. Ama Vezir sükunetini koruyordu. Vezirin o kuleden kaçması imkansızdı. Kendisine yemek, su verilmeyecekti. Belki birkaç gün içinde ölmüş olacaktı. Böyle olmasına rağmen adam gayet sakindi, neşeliydi.

Adamı kuleye götürmek için harekete geçtiler. Vezirin hanımı gözyaşları içindeydi ve kocasının sakinliğine, neşesine şaşırıyordu. Kocasının peşinden ona yetişti ve “Neden bu kadar neşelisin? Ölüme götürülüyorsun” dedi.
Vezir “Bana incecik bir ipek ipliği gönderebilirsen özgür kalabilirim. Benim için bunu yapar mısın?” dedi.

Kadın bu durumu çok düşündü ama upuzun o kuleye incecik ipek ipliğini nasıl gönderebileceğini bir türlü bulamadı. O bölgede yaşayan bir Sufi Derviş vardı. Gidip durumunu ona anlattı.
Derviş “Etrafta dolaşan mayıs böcekleri var. Onlardan birisini yakalayacaksın. Ayağına bir ipek ipliği bağla. Boynuzuna biraz bal damlat. Daha sonra kafası yukarı gelecek şekilde kule duvarına bırak. O boynuzundaki bala yetişmek için hep yukarıya çıkacak” dedi.

Kadın Derviş’in dediği gibi yaptı. Böcek yukarıya doğru tırmanmaya başladı. En sonunda uzun yolculuğu sona erdi ve böcek kendini Vezir’in avuçlarında buldu.
Kadın hemen biraz daha kalın bir ipek ipliği bu ince ipliğin ucuna bağladı. Vezir yukarıdan onu çekti. Daha sonra biraz daha kalın bir ip bağlandı. En son halatı bağlayan kadın 5 dakika sonra kocasını yanında buldu. İnce bir ip Vezir’i özgürlüğüne kavuşturmuştu.
İçinizdeki incecik bir umut demeti sizi hayatta istediğiniz bir yere taşıyabilir. Birçok şeyi elde ederken önce küçükten başlarsınız. Zamanla artarak kazancınız çoğalır. Güneşin doğuşunu incecik ışık demetleri ile hissedersiniz.
Milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki yıldızları bir ışık demeti ile görürsünüz.
Zifiri bir karanlıkta bir ışık demeti sizin için umut olur.
Karanlık bir mağarada iğne ucu kadar bir ışık huzmesi sizi özgürlüğe ulaştırır.
Bunun için bir nokta dahi olsa umut harikadır.
Hiçbir şeyi küçük görmemek gerekir. Kocaman ağaçlar ipek gibi küçücük kökleri ile beslenirler.
Hayatınızdaki bu küçücük ışık demetlerinin, huzmelerinin kıymetini bilin. Bir yürekte sevginin bir zerresi varsa onu besleyin.
Küçük bir tohumdan kocaman bir ağacın doğduğunu unutmayın.

Küçük bir iplik