Güzel etkinliklerle sonbahar

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Dolu dolu geçiyor bu yıl Sonbahar. Kültür sanat etkinliklerinin yoğun bir şekilde düzenlenmesi ise ayrı bir güzellik ve canlılık katıyor bu mevsime. Çünkü yapılan bu tarz etkinliklerle gündemi oldukça meşgul eden ve kesinlikle duymak istemeyeceğimiz birçok olaydan uzaklaşabiliyoruz kısa bir süre de olsa. Zaten günümüz gerçekleşen birçok olaya baktığımızda, öğretici ve daha çok geliştirici faaliyetlere ihtiyacımız olduğunu fark ederiz.

Birkaç gün önce Gaziantep’te düzenlenen bir kitap fuarına yaklaşık 129 bin kişi katılmış ve oldukça renkli bir görüntü ortaya çıkmıştı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CNR Holding gibi önemli kuruluşlarının katkısı ile gerçekleşen ve 9 gün süren kitap fuarına, 7’den 70’e birçok okuyucu yer almıştı. Kitap okuma bilinci ve alışkanlığını biraz daha arttırmakla birlikte anlama kabiliyetini de güçlendirme açısından büyük önem taşıyor aslında yapılan bu etkinlikler.

Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” sloganı ve müzikli söyleşi programı ile önemli değerlerimizden Neşet Ertaş anıldı. Türk kültür medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş ve dünya edebiyatının tanınmış önemli isimlerinden Cengiz Aytmatov da 90. Yaşında birçok yönüyle tanıtılıp, panellerle anılacak aynı şekilde.

Mesela yılın 365 günü farklı farklı etkinliklerle dolu geçse, ne güzel olur diye düşünüyorum. İşte o zaman istemediğimiz birçok olayı, hem de uzun bir süre konuşmak, tartışmak zorunda kalmayız sanırım.

Kültür ve sanat etkinliklerini hayatımıza aldığımız oranda farklı bir bakış açısına sahip oluruz. Saygı, hoşgörü, insan ve hayvan sevgisinin hissedildiği bir ortamı ancak o zaman yakalayabiliriz. Çünkü sanat insanı her yönüyle geliştirir, daha çok ilerlemesini sağlar ve bir öngörü kazandırır. Bu sayede ezberin dışına çıkarak, araştıran, sorgulayan ve daha hızlı üreten beyinlerin ortaya çıkması sağlanır.

Güzel etkinliklerle sonbahar