Öğretmenler günü

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Çok güzel bir meslektir öğretmenlik. Sadece adından bile ne kadar değerli bir meslek olduğu anlaşılıyor aslında. Öğreten. Küçücük yaşlarda, kendisini bir anda yabancı bir ortamda ve çoğu zaman hiç karşılaşmadığı insanlarla bir arada bulan bir çocuğun alışma sürecinde, en önemli destekçisidir aynı zamanda. Bazen ebeveyn, bazen bir arkadaş, bazen de rol model olurlar yetiştirdiği nesillere.

Okul sıralarına oturduğumuz ilk gün, heyecanla tanışmayı beklediğimiz yabancı kişilerdi o zamanlar öğretmenler. Ama gelecek ile ilgili planlarımızı ve hayallerimizi de ilk onlarla paylaşırdık. Ve belki de bu hayaller ondan sonra ulaşılması gereken birer amaca dönüşmüştü.

Hiç bitmeyen bir süreçtir öğrenme. Toplumun ve bu toplumun her bireyinin ileriye dönük bir bakış açısına sahip olmasını sağlayıp, geleceğe yön veren nesiller yetiştirirler. Toplumun gelişme hızı ve düzeyi de o toplumdaki iyi yetiştirilmiş, eğitimli insan sayısına bağlıdır.

Her toplumda, gerek davranışları, gerekse de tutum ve alışkanlıkları yönünden iyi birey, kötü birey kavramı vardır. Tabii bir de, bu iyi birey kavramının özdeşleştiği, iyi öğretmen… Kötü insanın kontrolsüz davranışlarının önlenmesi ve iyi insan kavramının daha da belirginleşip, arttırılmasının yolu hiç kuşkusuz iyi bir eğitimden geçer.

Öğretmenler bir topluma, sağlıklı düşünen bireyler kazandıran kişilerdir aynı zamanda. Eğitim, bu kadar önemli bir kavram iken, bu görevi üstlenen öğretmen, çok daha değerli olmalıdır. Değişen koşullar ve geçen zamana rağmen, önem ve saygınlığını kaybetmemesi gereken değerli bir meslektir öğretmenlik.

Herkesin hayatında derin izler bırakan öğretmenleri olmuştur mutlaka. Ve çoğu zaman, bu oluşan izler doğrultusunda yön veririz geleceğimize. Bu yüzden ekonomik çıkardan ve hiçbir şey olmazsam öğretmen olurum zihniyetinden uzak, bulunduğu ortamı en iyi inşa eden bir mimar, bir mühendis olmalıdır aynı zamanda. Yılda sadece bir gün önemi dile getirilen bir meslek belki ama her zaman, her yerde değeri bilinip, sevgi ve saygı ile anılması gerekir.
Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

Öğretmenler günü