Bahar

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Kış mevsiminin ardından havaların ısınması ve ilkbaharın işareti olarak görülen son cemrenin toprağa düştüğü soğuk bir mart ayını daha geride bıraktık. Cemre her ne kadar kor ateşi anlamına gelse de epey soğuk bir ay geçirdik diyebiliriz.


Belki soğuk havanın, belki de mevsim geçişlerinin etkisindendir bilinmez ama bugünlerde hepimizin üzerinde belli belirsiz, sebepsiz bir ağırlık, bir isteksizlik ve bir halsizlik var. Tam soğuk havalardan kurtulup güneşli günlerin tadını çıkarma vakti geldi derken yine yağmurlu ve soğuk bir havayla başlıyoruz güne.


Soğuk geçen bir kış mevsiminin ardından, rengarenk doğanın ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğimiz baharın gelmesini bekliyoruz artık sabırsızlıkla.


Bence ilkbahar, mevsimlerin en güzeli, en kıymetlisidir. Doğanın canlandığı, çiçeklerin açıp mis kokularını etrafa yaydığı günlerin mevsimidir. Bu mevsimde ne yazın bunaltıcı sıcaklığı var, ne de kışın dondurucu soğuğu. Kış boyu evlerinde oturan insanlar, bu mevsimde dışarıdaki havanın tadını çıkarmaya başlarlar. Daha özgür bir yaşam hissi veriyor diğer taraftan.


Bereketlidir de aynı zamanda ilkbahar. Yağmur daha fazla yağar, su kaynakları daha da zenginleşir, çiçekler açar, her taraf yemyeşil, doğa daha bir canlı ve ekim işlerinin başladığı dönemdir.


Küresel ısınma nedeniyle bahar ayları artık eskisi gibi uzun sürmüyor. O yüzden bu mevsimin her günü ayrı bir değerli ve her gününün en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Ve yine doyasıya yaşayabileceğimiz, daha yeşil, daha temiz ve daha canlı baharlarımız olur umarım.

Bahar