Tüfek icat oldu insanlık öldü

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Günümüzde insanlar, çok küçük, basit tartışmalarında ve kavgalarında bile artık silahın diliyle konuşuyor daha çok. Gün geçmiyor sebepsiz yere birileri silahla öldürülmesin ya da yaralanmasın. Gerek gazetelerin üçüncü sayfaları, gerekse haber sitelerinin ana sayfaları silahlı ölüm ve yaralanma olaylarıyla dolu neredeyse.

Toplumda insanların birbirlerine olan güvenleri o kadar azalmış ki, herkes belinde silahıyla dolaşıyor artık. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu derler ya hani. Şu an geldiğimiz nokta bırakın mertliğin bozulmasını, insanlığı yok etti resmen. Çoğu insan artık birbirlerinin varlığından rahatsız olacak dereceye gelmiş olacak ki, ufak bir alacak verecek meselesinde dahi hemen belindeki silaha sarılabiliyor.

Aile içi şiddette, trafikte ve daha birçok toplumsal olaylarda yine silah sesleri duyuluyor daha çok. Yakın zamanda silahla işlenen cinayetlere baktığımızda, olayın korkunç boyutunu bir kez daha görebiliyoruz. Biri çocuklarının gözlerinin önünde eşini vurur, intihar eder, diğeri alacaklısını vurur. Başka biri trafikte tartıştığı herhangi birini vurur, bir diğeri ise canı istedi diye bir mekânı basar ve oradaki insanları çeker vurur.    

Diğer taraftan düğünde, dernekte, sevinçte bazı insanların havaya sıktığı kurşunlarla toprağa düştü birçok can ve düşmeye de devam ediyor. Çoğu zaman birilerinin sevinci, başka birilerinin üzüntüsüne neden oluyor bu yüzden. Günümüzde silahın dilini öğrenememiş, silahla ilişkisi kabile geleneğini aşamamış insanların elinde bir oyuncak gibi kullanılıyor adeta.

Çevremize baktığımızda neredeyse her dört kişiden birinde silah bulunuyor. Ve bu silahlar her gün yüzlerce hatta binlerce insanın ölümüne ya da yaralanmasına neden oluyor. Düşünsenize, her yıl bu kadar çok insanın silahla öldürülmesiyle birçok devlet, kendi kendisiyle savaşıyor aslında bir nevi. Herkesin kendi güvenini ve adaletini kendisinin sağlamaya çalıştığı günümüzde, ne güvenden bahsetmek mümkün ne de adaletten.

 

 

 

Tüfek icat oldu insanlık öldü