Huylu huyundan vazgeçmiyor

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Ramazan geldi. Ramazan ayı bolluğuyla, bereketiyle gelir derler ama bu anlayış bizim esnafta bol zamla gelir geleneğine dönüşmüş daha çok. Özellikle ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda fiyatları ve fırsatçıları daha çok artmaya başladı. Uyanık birçok esnafın fiyatlar üzerinde oynadığı oyunu, yine hep birlikte üzülerek izliyoruz.

Üçkâğıtçı bazı satıcılar da indirim adı altında ürün fiyatlarını kafalarına göre arttırıyorlar, o da ayrı bir sorun.  Ramazan alışverişinin en vazgeçilmez gıdası olan kırmızı ve beyaz et fiyatı bugünlerde anormal bir şekilde arttı. Hele ki bu ay kasapların önünden dahi geçmeyi aklından çıkaracak çoğu kişi.

Nedense alışverişin yoğun olarak yapıldığı ramazan ayında zam yapmak geliyor çoğu esnafın aklına. Sanki tüm yıl bu ayı bekliyorlarmış gibi. Birçoğu huy edinmiş bu durumu hatta kendine, vazgeçemiyor.

Gıda fiyatları anormal şekilde artınca çoğu kişi o ürünü satın almaktan vazgeçiyor. Bu durumda insanların almayacağını bile bile yine istediği zammı yapmaktan kaçınmıyorlar. Yetmiyor zarar dahi etseler yine zam yapıyorlar. Hani, ‘Huylu huyundan vazgeçmez’ diye bir atasözümüz var ya işte tam olarak bu gibi durumlar için söylenmiştir diyebiliriz.

Yetkililer tarafından her ne kadar gıda fiyatları düşecek ya da zam yapılmayacak diye uyarılar yapılsa da tam tersi bir durumla karşı karşıya kalıyoruz her ramazan.

Huylu huyundan vazgeçmiyor