Amerika Projesi

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

‘Al eline kalemi yaz başına geleni’ diye bir mısra vardır, güzel bir şarkının içinde . O şarkıyı çok severim. Seni sevdim seveli kanaryam diye başlar o şarkı. Bu ülkede yaşamaktayız ve bizim başka vatanımız yok. Bu vatanda yaşayan herkes gibi yasalara saygılı olmaktayız. Hukuk her kese lazım deyiminin çokça konuşulduğu bir yerde, hukuk aramak ne kadar zor bir uğraşı. Bir kurgunun merhalelerinde Türkiye’de yönetimler başkalarının vasıtası olmuşlar. Bütün dönemlerde bu böyle olmuş. Ortadoğu’da güçlü bir devletin yaşamasını istemeyen güçler, dünyanın bu yöresindeki coğrafyayı, kafalarına göre şekillendirmek istemekteler. Nedenini anlamaya çalışırsak, öncelik; yörenin yer altı kaynaklarının, teknolojik gücü olan devletlerin ağızlarını sulandırdığı muhakkak. 

 

Petrol nerede varsa bu devletler oraya odaklanmaktalar. Afrika’da RUANDA ülkesinde hiçbir yer altı zenginliği olmadığından 1994’deki  Hutu ve Tutsi’lerin birbirlerini yok etmelerine seyirci kaldılar. 800 bin insan yok oldu, ve bunu Birleşmiş Milletler bile uzaktan seyretti.

Türkiye’nin 1950 yıllarında NATO’ya katılması ile birlikte Kore’ye asker gönderilmesi aynı yıllara rastlar. Kore’ye gemi ile gelen 5083 kişilik Türk Tugayı daha seyahat yorgunluğu ve çevre bilgisi verilmeden Kunuri’de Amerikan askerlerinin çekilmesi için tampon görevi yapması istendi. Başarılı bir harekatta Amerikan askeri kurtulurken 218 şehit vererek bu görevi yapmalarını Amerika Birleşik devletleri hayretle izledi. 

Türkiye’nin askeri gücünün ne kadar yüksek olduğunu anlayan Amerika tedirgindi. Demokrat Parti döneminin de mimarı olan Amerika, 27 Mayıs 1960 darbesinde önemli bir etken olduğunu bilim adamları söylemekte. Daha sonra siyasi gelişme ile iktidara gelen ve Türkiye’yi şekillendirme adına Adalet Partisi’nin de başına aynı mukadderatın geldiği bir realitedir. Bunda da Amerika’nın parmağı olduğu bir gerçek. Türkiye’de her siyasi değişiklikte Amerikan parmağının var olduğunu inkar etmek, abesle iştigalden başka bir şey değildir. Bütün bu darbelerin alt yapısı Amerika’nın istekleri doğrultusunda oluşmuştur. Bu nedenle BALYOZ ve ERGENEKON gibi yapay örgütler şaibesi ile güçlü Türk Ordusu yıpratıldı. İnsanlar hiç yerine hapiste tutuklu kaldılar. Hatta hayatlarını kaybettiler.

 

4 Temmuz 2001 Amerika’nın bağımsızlık kutlamalarına giden o tarihte Recep Tayyip Bey’in hangi sıfatla oraya gittiğini ve orada kimlerle konuştuğunu hiç merak ettiniz mi?  Ben ettim, Pennsylvania dahil bir çok İsrail lobisi ile toplantı yapıp, Yahudi cemaatine bağlı bir üniversitede konuşma ayar edenlere bir çok vaatlerde bulunduğunun ihtimal dahilinde olduğunu, icraatlarında seyretmekteyiz.

Türkiye’de seçim senaryoları içinde 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan başlayarak hazırlanan süreçte, Parti Başkanlığına gelişinde, hatta Anayasa değişikliği ile Başkanlık sistemi adı altında tek adamla Türkiye’nin yönetilmesi ve yöneteni de Amerika’nın yönetmesi planlanmış olabileceğini düşünmekteyim.  

 

Yine 1990’lı senelerde Amerika Dışişleri Bakanı Conzolize Rice, Ortadoğu’da ılımlı bir islam hareketi olacağını ve sınırların yeniden çizileceğini Tel Aviv’de söylemişti. Bu bir proje idi ve bunun bir ayağının da Fetullah Gülen örgütü olduğunu herkes biliyordu. 

 

Yine 2000’li senelerde Türkiye’de yenilenebilir enerji konusunda bir oluşumun önderliğini yapmaya çalışmaktaydık. Rüzgar santralları konusunda yasalardaki eksikliği kapatmak adına çeşitli bakanları ziyaret sırasında hazineden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ı, yatırımcı bir gurup işadamı ziyaret ettik. Zorluklarımızı dile getirdik. Ali Bey bize, ‘’Bu enerji konusunda Amerika’da çeşitli şirketlerle temas ettim, Mobil, Shell gibi, Amerikan Enerji Ajansı ile konuştum, onlar bu enerji konularının değersiz olduğunu söyleyip, ‘Biz size başka projeler verelim’ dediler, bu nedenle hükümet olarak  size çare olamayız’’ demekle yetinmişti. Biz bir avuç yatırımcı işadamı, Miguel Cervantes’in Don Kişotları , devletin kapısında Amerika’nın bir oyuncak projesi olduğumuzu anladık.  

 

Şimdi ise ülkemde gittikçe zayıflayan yönetimin gözden çıkarıldığına inanmaktayım. Amerika’ nın bu projesinin de muvaffak olmadığını seyretmekteyiz. Amerika Birleşik Devletleri’nin her zaman birkaç planı olduğuna inanırım. Tek bir proje ile tatmin olmaz, hemen bir başka plana geçerler. Günümüzde ortaya atılan alternatiflerde Babacan ve Davutoğlu, Amerika’nın yeni alternatif projelerimi diye bir sözüm geldi söyledim hem nalına hem mıhına.

Amerika Projesi