Üniversite tercihleri

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Üniversiteye geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri şimdi de tercih heyecanı sardı. Tercihler bugün başlıyor. Öğrenciler tercihlerini 29 Temmuz’a kadar yapabilecekler. Tercih merkezlerinden yapılan ve ÖSYM’ye posta ile gönderilen tercih listeleri kabul edilmeyeceğinden tercihlerin elektronik ortamda yapılması gerekiyor.

 

Üniversite, öğrencilerin geleceğini belirlemede önemli bir basamaklarından biridir.  Çünkü üniversite bitiren milyonlarca kişi şu anda işsiz geziyor. O nedenle doğru tercih çok önemlidir. Öncelikle tercih yapılırken, puandan çok sıralamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çoğu öğrenci tercih yaparken aldığı puana aldanıp sıralamaya pek dikkat etmiyor. Bunun dışında öğrenci hangi bölümü ve üniversiteyi okumak istiyorsa o şehri, üniversiteyi, yaşam koşullarını ve kültürü gibi unsurları araştırması gerekiyor. Çünkü aslında en güzel yıllarını o yerde geçirecekler bir nevi.

 

Diğer önemli bir nokta da tercihler danışman eşliğinde yapılmalıdır. Çünkü kendi başlarına yapacakları tercihlerde yanlış yapılabilme olasılıkları çok yüksek. Bu yüzden mutlaka bu konuda tecrübeli birilerinden yardım almaları gerekiyor. Üniversiteye adım atacak olan öğrenciler, tercih ettikleri bölümleri çok iyi araştırmalı.  Aday,  diğer yandan gelecek vadeden, okulu bitirdiğinde rahat bir şekilde iş bulabileceği bir bölümü tercih etmelidir. Tüm adaylar toplamda 24 tercih yapabilecek.  İlk sıralardan başlayarak yüksek puandan düşük puanlara doğru tercih yapabilecek.

Üniversite tercihleri