Bayram demek

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Her bayram ayrı bir neşe, ayrı bir sevinç ve tatlı küçük telaşlar ile geçip gider hayatımızdan. Ve her bayram sabahına daha farklı bir heyecan ve mutluluk hissi ile uyanırız. Yarın bir Kurban Bayramı’nı daha karşılıyoruz.

Kurban Bayramı, genelde şeker ve tatlı tüketiminin yanında aynı zamanda et tüketiminin de yıl içerisinde en fazla olduğu günlerdir. Kocaman aileleri bir araya getiren, birlikte hazırlanan birbirinden lezzetli sofralar ile birlikte kötü duyguların olmadığı, küslerin barıştığı, sevgi ve huzur duygularına et kokularının karıştığı bir gündür.

Bayram demek kimi için, daha akşamdan başucuna bıraktığı yepyeni bayramlıklarını giyme heyecanı taşırken, kimi için gözünü diktiği kapıdan girecek bir tanıdığı karşılama umudu demektir. Kimi için sevdikleri ile geçirebileceği özel bir gün iken, kimi için sadece dinlenebileceği bir tatil günü demektir. Kimi için daha çok yeme, içme iken, kimi için yardımlaşmak, paylaşmak demektir. Aslında her bayram, kendi devrine özgü, ayrı bir güzellik taşır insan hayatında.

Her bayram, manevi duygularımıza değer katarak geleceğe taşıyabileceğimiz günler olsun. Günlük hayatın yoğunluğundan, stresinden birlikte olma kavramının unutulmadığı günler olsun. Çocukların daha çocukça yaşayabileceği, öksüz ve yetimlerin yüzlerindeki gülümsemenin hiç solmayacağı günler olsun. Annelerin ağlamadığı, emeğin ve alın terinin karşılığını bulduğu günler olsun. Sevginin, tüm kırgınlıkları, küskünlükleri ardında bıraktığı günler olsun. Çocukların,  gençlerin geleceğe umutla bakabildiği huzur dolu günler olsun.

Savaşların yaşanmayacağı, çocukların sebepsiz yere ölmeyeceği, insanların daha insanca yaşayabileceği ‘bol şekerli, tatlılı ve rengârenk gül kokulu lokumlar’ tadında, umut dolu nice güzel bayramlarımız olsun.

İyilik ve güzellik adına istenen her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle… Herkese iyi bayramlar.

Bayram demek