Hem şaşırttı hem de sevindirdi

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Yaz mevsiminin en sıcak ayı ağustosun kavurucu sıcağının ardından dün ilk defa yağmur yağdı. Yaz mevsiminde yağan yağmur her zaman bir başka güzeldir. Yağan bu yağmur havaya bir serinlik vermekle birlikte, diğer yandan uzun süre kupkuru kalan toprağa da ayrı bir canlılık kattı.

Sadece yarım saatlik bir yağış olsa da, hem bizler üzerinde bıraktığı etki hem de doğaya verdiği canlılık oldukça fazlaydı. Bugün uyandığımda, yaz mevsimi boyunca ilk kez temiz bir sabaha uyandığımı hissettim.

Toprak bir başka güzel kokuyordu. Sanırım bu, dünyanın en güzel kokusu olabilirdi. Hissettiklerimin hepsi, dün yağan yağmurun etkisindendi, biliyorum. Ağustos sıcağı epey bunaltmış olmalı diye düşündüm.

Mevsimin ilk yağmuruydu. İnsanlar her ne kadar hazırlıksız yakalansa da, diğer yandan havaya taptaze bir serinlik geldi. En güzel yanı da buydu.

Takvime göre havayı belli bir şekle koyduğumuz için ağustos ayında yağan bu yağmur biraz da şaşırttı açıkçası. Ama artık zihnimizdeki bu yargıyı da değiştirmemiz gerekir. Ağustosta yağmur ve hatta kar da yağabilir. Sel de olabilir. Çok olağanüstü bir durum değil. Çünkü hava değişimi atmosferik bir olaydır.

Aslında şöyle bir düşündüm de, ülkenin ve bölgenin en sıcak illerinden biri olan Gaziantep’e ağustosta  kar yağması da hiç fena olmazdı. Belli mi olur belki de yağar.

Hem şaşırttı hem de sevindirdi