Öğretmen

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Öğretmenlik deyince insanın aklına çok güzel, anlamlı ve onur duyulacak mesleklerden biri geliyor. Odağına insanı aldığı için öğretmenliği özellikle bu kavramlarla tanımlamak istedim. Bir toplumun geleceğini, o toplumun eğitim kalitesi belirler. Eğitimin en temel unsuru da öğretmendir.

Öğretmen, eğitim ve öğretim gibi çok önemli bir görevi üstlenir. İnsanların küçük yaşlardan itibaren öğrenimlerine rehberlik eden, yön veren ve onları yaşama hazırlayan kişidir aynı zamanda. Yarın Öğretmenler Günü. Bu günün amacı, öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değeri nedir? Sorunlarına cevap vermek ve öğretmeni olması gereken onurlu yere oturtmaktır. Diğer bir önemi öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı arttırmaktır.

Günümüzde insanlar artık okumayı zaman kaybı sayıp kültürel faaliyetlere ilgisiz kalıyor. İşte bu durumu engelleyebilecek kişiler yine öğretmenlerdir. Hayatta para, şöhret ve makamdan önce erdem ve bilgi sahibi olmak gerekir. Bu yüzden tüm benliğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle teçhiz etmeli ve hep bu amaç doğrultusunda yolumuza devam etmeliyiz. İşte bu yolda da iyi bir öğretmene ihtiyacımız var.

Okul sıralarına oturduğumuz ilk gün, heyecanla tanışmayı bekliyorduk öğretmenlerle. Biraz da çekinirdik onlardan. Ama bu çekingenlik daha çok duyduğumuz saygıdandı. Gelecek ile ilgili planlarımızı ve hayallerimizi ilk onlarla paylaşırdık. Ve belki de bu hayaller ondan sonra ulaşılması gereken birer amaca dönüştü. Bir öğretmen için önemli olan da budur diye düşünüyorum. Yetiştirdiği her öğrenciyi hayali doğrultusunda yönlendirmek.  Bizlere hayallerimiz doğrultusunda en doğru adımı attıracak olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.

Öğretmen