Benden sonra öleceksin

YAYINLAMA: 23 Eylül 2020 / 19.14 | GÜNCELLEME: 23 Eylül 2020 / 19.14

Bir Mısır kralı çok hastaydı ve ölümden çok korkuyordu. Ülkesinde yaşayan ünlü bir kahin vardı. Bu kahin bakanlarından birisinin öleceği tarihi tahmin etmişti. Kral, kahin hakkında “Bu adam sanırım büyücü. Kara büyü yapıp bakanımı öldürdü. Beni de öldürebilir. Bir insanın başka bir insanın ölüm tarihini bilmesi imkansızdır. Bana zarar vermeden onu durdurmalıyım” diye düşünüyordu.

Bir gün kahini huzuruna çağırdı. Kahin zeki birisiydi. Kralın duruşundan, mimiklerinden öfkeli olduğunu anladı. Kral, “Söyle bakalım, ben ne zaman öleceğim?” diye ona sordu. Kahin yıldız falını açtı. Yıldız haritalarına baktı. “Sayın Kralım daha çok uzun yaşayacaksınız. Ben öldükten tam bir hafta sonra öleceksiniz” dedi.

Kral bu cevap karşısında çok şaşırdı. Hemen adamlarına emretti. Kahin için özel bir saray yaptırdı. Ona iyi bakılması için hizmetçiler gönderdi. Kahinin hizmetine en iyi doktorları verdi. Onlara şöyle diyordu “Bu adama iyi bakın. O öldükten bir hafta sonra ben öleceğim”. 

Kahin sağlıklı bir adamdı. Uzun yıllar yaşadı. Ama bir gün kahin herkes gibi öbür tarafa gitti. Kahin öldükten tam bir hafta sonra kral da öldü.

Bilinçaltını neye şartlandırırsan bir süre sonra onu yaşamak zorunda kalırsın. Bir ay boyunca intiharı, intihar etmeyi, intihar hakkında sürekli düşün. Bir süre sonra kendini intihar ederken bulursun. Çünkü bilinçaltın odaklandığın şeyi yapmak için elinden geleni yapar. Sınava gireceksin ve sen “Ben kazanmam” diye düşünüyorsun. Sonuçta bilinçaltın sınavı kazanmaman için akla hayale gelmedik şeyleri yaptırır sana. Başarısız birisi isen bilinçaltını sorgula. Başarısızlıkla ilgili hangi düşüncelere sahipsin? Fakir misin? Hemen para, pul, mal, mülk ile düşüncelerine bak. Bilinçaltı bilgisayarın hard diski gibidir. Orada hangi bilgiler kodlanmışsa aynısını yaşarız. Kendini ölüme programlayan birisi muhakkak ölümü yaşar. Kendimizi değiştirmek istiyorsak öncelikle bilinçaltı programlarımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Benden sonra öleceksin