Bir hayata dokunabilmek mucizedir..

YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 15.49 | GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 15.49

Bu yazımda gönüllü anne ve gönüllü babalık kurumundan biraz bahsetmek istiyorum. Gönüllü anne ve babalık, Çocuk Esirgeme Kurumları’nda koruma ve bakım altında bulunan çocuklara kuruluş tarafından uygun bulunan dönemler içerisinde ilgi, yetenek ve eğitimler doğrultusunda katkı vermek amacıyla yapılan ziyaretleri kapsıyor. Ayrıca gönüllü anne ve babalar, uygun bulunan çocukları hafta sonu, resmi tatil ve özel günlerde yatılı olarak evlerinde misafir edebiliyor.

Üstelik gönüllü anne ve gönüllü babalık için evlilik şartı da aranmıyor. Yani evli, bekar, kadın ya da erkek, çocuklu-çocuksuz herkes koruyucu anne ya da baba olabiliyor. Bulunduğunuz yere en yakın Çocuk Esirgeme Kurumu'na şahsen başvuruda bulunmanız, kuruluşa gönüllü olmak istediğinizi dilekçe ile bildirmeniz ilk basamağı oluşturuyor. Kurum yetkilileri ile görüşme ve değerlendirme sonucunda 2-3 haftalık deneme süreciniz başlıyor. Bu deneme süreci neticesinde talebiniz kabul ediliyor ya da reddediliyor.

Yani, gönüllü anne ve babalıkta çocuğu evlat edinmiyorsunuz, sadece belirli gün ve saatlerde çocukla zaman geçiyorsunuz. Bu kurumlarda yaşayan çocuklarımızın ihtiyacı olan tek şey sevgi. Gözlerine baktığınızda nasıl da sevilmeye ve ilgiye aç olduklarını tüm zerrelerinizle hissedebiliyorsunuz.

Bir hayat dokunabilmek mucizedir. Dokununuz efendim korkmayınız..

Bir hayata dokunabilmek mucizedir..