Çocukları ve gençleri öğüten sistem!

YAYINLAMA: 06 Eylül 2022 / 13.07 | GÜNCELLEME: 06 Eylül 2022 / 13.07

Her eğitim öğretim döneminin aynı sorunlarla başlaması, yetkililerin sorunların çözümü konusundaki yetersizlikleri ve bütçeden eğitime ayrılan payların hep yetersiz kalmasından kaynaklanıyor.

Her eğitim öğretim döneminde herkes aynı sorunları söylüyor, ama ne yazık ki çözüm yok.

İlk ve orta öğretimdeki öğretmen ve derslik açığı bir türlü kapatamıyoruz. Çocuklar balık istifi sınıflarda, yetersiz veya kifayetsiz öğretmenlerin yere düşen bilgi kırıntılarını toplamaya çalışıyor. Ne kadar toplayabilirse artık…

Öğrenme yeteneğinin en verimli olduğu yıllar sıralarda boşa heba edilen yıllara dönüşünce, üretim bandının sonuna ulaşan ürün istenen kalitede olamıyor ne yazık ki.

Çocuklarımız eğitim sistemi içerisinde heba ediliyor adeta.

                                               ***

Öbür yanda üniversiteler var. Orada da önce barınma ve beslenme sıkıntısı doğuyor. Dar gelirli ailelerin çocukları üniversite okumuyor, adeta sürünüyor. Ev veya yurt bulabilenler bir nebze şanlı sayılıyor.

Üniversitelerde eğitim kalitesi de son yıllarda yerlerde sürünüyor. Nitelikli, kaliteli hocalar ya hiç yok, ya çok az. Öğrenci kendi çabası ile ne koparabilirse bilgi dağarcığına o kadarı giriyor. Üretim bandından iyi kötü çıkan ürün için de bu kez iş bulabilme sorunu başlıyor.

                                               ***

Bakın ilk öğretimden üniversite sonuna kadar hep sorun var ve gençler bu çarkın içerisinde adeta yetiştirilmeyip öğütülüyor.

Eee gençlerini öğüten toplumdan da fazla bir gelecek beklemek olmuyor işte!

Çocukları ve gençleri öğüten sistem!