THY ve Anadolujet

YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 15.30 | GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 15.30

THY, Anadolu’ya verdiği hizmeti fazla dikkate almıyor olmalı ki bu uçuşlara genelde acemi ve beceriksiz personelini yönlendiriyor. Yani Doğu ve Güneydoğu uçuşlarındaki personel tıpkı Doğu’ya sürülmüş personel zihniyeti ile görev yapıyor.

25 Eylül’de saat 21.00  Anadolujet ile Ankara’ya gidiyorum. Kabin görevlileri o kadar beceriksizce hareket ediyorlar ki tüm yolcular pes dedi.

Bununla da kalsa iyi. Genç bir kabin görevlisi, uçak kalkışa hazırlanırken gelip, ön koltuğun altına ittirdiğim bilgisayar ve çantamı alıp, üst kabin dolaplarına koydu. Uçak kalktı, biraz sonra gelip, nedendir bilinmez o kabin dolabının kapağını açtı. Laptop bilgisayarım önümdeki koltukta oturan kadın yolcunun kafasına hızlı bir çarpış yaptıktan sonra koridora düştü.

Göğsündeki tanıtım kartında Alican Polat yazan beceriksiz kabin görevlisinin ne kadın, ne de yere düşen bilgisayarım umurunda.

Kadın feryat figan edince biraz kendine gelip, eğilip özür diledi. Benim bilgisayar halen koridorda duruyor. Zor bel sesimi duyurup, bilgisayarımda çok önemli ders notlarım olduğunu ve yere düşünce bozulmuş olabileceğini söyledim, yine oralı değil. Biraz sonra bir hanım kabin görevlisi geldi, bilgisayarımın yere düşürüldüğünü ve kırılmış olabileceğini söyledim. “Ben gidip kabin şefimizi çağırayım” dedi.

Biraz sonra, son derece nezaketsiz ve kaba kabin sorumlusu geldi.

Kafasına darbe alıp kıvranan kadının başına buz getirtti. Bana da “Bilgasayarınız kırılmış veya bozulmuşsa şirkete mail atarsınız” diye tavsiyede bulundu.

Son derece kalitesiz bir uçuş ekibi, yanımdaki yolcuya, “Umarım pilotlar bunlara benzemiyordur” dedim. O da inşallah diye cevap verdi. Beceriksiz ekip, uçuş boyunca kadının kafasına buz taşıdı.

THY, Anadolu uçuşlarına acaba neden bu kalitesiz, beceriksiz ve kaba görevlileri gönderiyor diye merak ediyorum.

Yolcu profili dikkate alınmadığı için, bu profile göre hizmet mantığı mı yürütülüyor acaba?

THY ve Anadolujet