LİMON SATMAK KOLAY SANMIŞTIK

YAYINLAMA: 01 Mart 2023 / 18.50 | GÜNCELLEME: 01 Mart 2023 / 21.56

Salgın döneminde biz turizmciler işsiz kalınca “Limon satar, para kazanırız” diye kendimizi avutmak istemiştik.

Limon satmak çok kolay bir iş sanmıştık. Kısa bir araştırmadan sonra anladık ki kazın ayağı hiç de öyle değildi, hemen vazgeçtik.

Depremde benim kocaman yürekli arkadaşım Ayfer Tuzcu Ünsal, bu zor işi, bir profesyonel titizliğiyle öyle bir başardı ki hepimizi kendisine hayran bıraktı.

limonnnn

Depremin taş taş üstünde bırakmadığı Arsuz’da, uçsuz bucaksız limon bahçelerinde limonlar dalda öksüz kalmıştı.
İnsanlar çaresiz, umutsuz, güçsüz, aletsiz, edevatsız bir başlarınaydılar. Olgunlaşan limonlar toplanmasa dallarda heba olacaktı, ağaçlar tekrar çiçek açamayacak ve limona duramayacaktı. Zamana karşı bir seferberlik başlatılmalıydı. Ne var ki yerleşik halkın ne mecali ne beş kuruş parası, ne de umudu vardı.

Ayfer, o muhteşem haberleşme ağını öyle bir harekete geçirdi, öyle muazzam bir iş yaptı ki Türkiye’nin dört bir yanında tüm marketlerde, AVM’lerde “Arsuz Limonu” satılmaya başladı. Gerçekten de Türkiye, bu kez limon kardeşliğinde tek yürek olmuştu. Ortaya çıkan müthiş enerji, ABD’nin kasaba filmlerinde seyredip imrendiğimiz kahramanlık öyküsü gibiydi.

Bu organizasyon, tüm dünya çağdaş üniversitelerinde okutulan sivil inisiyatifin başarı öykülerine örnek olacak bir ders niteliğindeydi.

Organizasyonun başarısının yarattığı en önemli etki bence insanlara o acılı dönemde müthiş bir umut olmasıydı. İyilik paylaştıkça büyüyordu gerçekten.

Sadece Türkiye’nin değil, uluslararası platformların da gündeminde bu başarı yürekten alkışlanıyor, sosyal medyada herkes bunu birbiriyle gururla paylaşıyordu.

Bizi aydınlığa çıkaracak o “Kadın” dokunuşunun, aklının, gücünün en güzel örneğini kahramanlarımız Ayfer Tuzcu Ünsal, Gülten Akkaya, Sinem Örs Ertaş  Ferda Erdinç bize ispat ettiler.

Bu başarılmış işten sonra elbette çıtayı yükselttiler. Sırada şimdi limonları ihracata yollamak var.

Ne diyelim, azmin elinden kurtuluş yok, hele bunu aklına koyan bu kahraman kadınlarsa, kimbilir bu başarı nerelere evrilir…

Bu karanlık günlerde, enkaz altında kalan Türkiye’ye umut oldunuz ya, Allah da sizin ayağınıza taş değirmesin.

LİMON SATMAK KOLAY SANMIŞTIK