Camı kırık telefon kullanan futbolcudan alınacak ders

YAYINLAMA: 17 Mart 2023 / 20.22 | GÜNCELLEME: 17 Mart 2023 / 20.27

İnternette gördüm, hayatı Senegal'den Liverpool'a uzanan futbol yıldızı Sadio Mane, camı kırık bir telefon kullanıyor diye alay konusu olmuş.

Ünlü futbolcu, bunu merak edenlere şu açıklamayı yapmış: "Neden 10 Ferrari, 20 elmas saat ve iki jet uçağı isteyeyim? Bu dünya için ne işe yarar? Açlıktan öldüm, tarlalarda çalıştım, yalın ayak oynadım ve okula gitmedim. Artık insanlara yardım edebilirim. Okullar kurup fakirlere yiyecek veya giysi vermeyi tercih ederim. Okullar ve stadyum yaptım; insanlara kıyafet, ayakkabı ve yiyecek sağlıyoruz. Ayrıca aile ekonomisine katkı sağlamak için çok fakir bir Senegal bölgesinden tüm insanlara aylık 70 avro veriyorum. Lüks arabalar, lüks evler, geziler ve hatta uçaklar sergilememe gerek yok. Halkım hayatın bana verdiklerinden birazını alsın bu daha önemli.”

Dünyada, nüfusun %1,1’lik kısmı, dünya genelindeki toplam servetin nerdeyse yarısına (%45,8’ine) sahip. Dünya nüfusunun %55’lik çoğunluğunun toplam gelirden aldığı pay ise yalnızca %1,3’müş.

Gelir adaletsiz paylaşılıyor, çünkü aç gözlü ve ihtiraslı insanoğlunun gözü bir türlü doymadığı için, herşey benim olsun istiyor. Paylaşmayı bilmiyor. Eline geçen fırsatları yalnızca kendisi için kullanıyor. Böyle olunca da gözü doymayanların hırsı dünyada gelir adaletini bozuyor. Milyonlarca dolar kazanan insanlar dünyadaki aç ve sefil insanlar için kılını kıpırdatmıyor.

Senegalli futbolcu Sadio Mane’nin yaşam tarzı ve görüşleri acaba aç gözlülere örnek olur mu acaba?

buseoseeeee

Camı kırık telefon kullanan futbolcudan alınacak ders