İnsanlık farkı!

YAYINLAMA: 24 Mart 2023 / 18.41 | GÜNCELLEME: 24 Mart 2023 / 18.41

Geçen hafta sizinle, camı kırık cep telefonu taşıdığı için dikkat çeken Senegalli futbolcu Sadio Mane’nin açıklamalarını paylaşmıştım.

Ne diyordu, ünlü futbolcu?

"Neden 10 Ferrari, 20 elmas saat ve iki jet uçağı isteyeyim? Bu dünya için ne işe yarar? Açlıktan öldüm, tarlalarda çalıştım, yalın ayak oynadım ve okula gitmedim. Artık insanlara yardım edebilirim. Okullar kurup fakirlere yiyecek veya giysi vermeyi tercih ederim. Okullar ve stadyum yaptım; insanlara kıyafet, ayakkabı ve yiyecek sağlıyoruz. Ayrıca aile ekonomisine katkı sağlamak için çok fakir bir Senegal bölgesinden tüm insanlara aylık 70 avro veriyorum. Lüks arabalar, lüks evler, geziler ve hatta uçaklar sergilememe gerek yok. Halkım hayatın bana verdiklerinden birazını alsın bu daha önemli.”

Ve, “Senegalli futbolcu Sadio Mane’nin yaşam tarzı ve görüşleri acaba aç gözlülere örnek olur mu acaba?” diye bitirmiştim yazımı.

Önceki gün bizim futbolcu Arda Turan’ın haberini görünce kendi kendime, “İnsanlıktan nasip almak her adamın karı değil” diye düşündüm.

“Eski milli futbolcu Arda Turan, 2,1 milyon euroya (yaklaşık 42 milyon lira) Rolls Royce Cullinan marka bir otomobil satın aldı. Dünyanın en iyi arabalarından biri olarak gösterilen ve "kraliyet aracı" olarak da bilinen otomobili koleksiyonuna ekleyen Turan'ın sahip olduğu araçtan Türkiye'de yalnızca birkaç tane var” diye duyuruldu haber.

Ne büyük bir başarı!

Senegalli futbolcu kırık camlı telefonla dolaşırken, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde resmi olmayan rakamlara göre 200 bine yakın insan yaşamını yitirmişken, binlerce insan evsiz kalmışken, bizim Arda Turan efendi kendine 42 milyon liraya kraliyet arabası almış, İstanbul sokaklarında utanıp, sıkılmadan bu arabayla arzı endam ediyormuş.

Elbette, insanların kazandıkları parayı en iyi şekilde kullanma hakları da var, buna kimse bir şey diyemez. Ancak, tam da bu ortamda yapılan şey, insanların insanlığını sorgulamayı gerektiriyor.

Çok iyi futbolcu, çok başarılı işadamı olabilirsiniz, ama insan olmak ayrı bir mesele!

İşte “insanlık farkı” bu olsa gerek.

 buseoseeeee 

arda tuuuran

İnsanlık farkı!