Sabah, okurlarıyla buluşmaya devam edecek

YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 18.33

Değerli Sabah Okurları,

Gazeteniz Sabah; bölgenin en eski, Türkiye’nin en uzun ömürlü 11. Gazetesi olarak, 77 yıldan beri yayın hayatına devam ediyor, siz okurlarının desteği ile de devam edecek.

Sabah, 1946 yılında, rahmetli Osman Tuzcu tarafından kurulan bir gazete. 1962 yılında, kentte yayınlanan 5 gazete, ekonomik sıkıntılar nedeni ile Sabah çatısı altında birleşmiş. Daha sonra diğer ortaklar sektörden ayrılmak isteyince, Osman Bey, bir anlamda Gaziyurt’un devamı niteliğinde olan Sabah’ı yayınlamaya devam etmiş.

Daha sonra, eğitimini Matbaa Mühendisi olarak yurt dışında tamamlayan ve 3.5 yıl önce kaybettiğimiz oğlu Aykut Tuzcu 1970’li yıllarda Gaziantep’e dönüp, gazeteyi ve matbaayı son teknolojilerle buluşturarak, mesleğe yenilikler getirerek, Sabah’ın ve Gaziyurt Matbaası’nın bölgede en etkin kurumlar olmasını sağlamıştır.

Sabah ailesinin ikinci jenerasyonundaki Ayfer Tuzcu Ünsal da yurt dışında gazetecilik eğitimi alarak Sabah’a büyük emekler vermiş, halen de vermeye devam eden kıymetli bir kalem, araştırmacı ve yazar olarak Sabah’a katkı sunmayı sürdürmektedir.

Rahmetli Osman Tuzcu’nun, mesleği yalnızca gazetecilik olan, ilkeli, demokrat, aydın bir insan olarak Gaziantep basınına sağladığı katkı, çocukları Aykut Tuzcu ve Ayfer T. Ünsal’ın emek ve katkıları ile bugünlere kadar geldi.

Ben, Sabah Ailesi’ne 1984 yılında İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra dahil oldum. İyi ki de olmuşum. Mesleğini çok seven, mesleğinin demokrasi ve toplum nezdinde kıymetinin ne olduğunu çok iyi bilen biri olarak, Sabah’ta çalışmaktan her zaman büyük bir mutluluk ve onur duydum. Sabah’ı bugünlere taşırken, hep birlikte çok emek verdik, vermeye de devam edeceğiz.

                                                                               ***

Değerli Sabah okurları,

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların ağırlığı nedeniyle, yakın zamanda Gaziantep basınında daha önce örneği yaşanmayan bir süreçten geçtik.

Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alma hakkı bulunan 14 gazete, ekonomik zorlukların ağırlığı nedeniyle birleşmek zorunda kaldı. Böylece daha önce, resmi ilan alan gazete sayısı 14 iken, bu sayı şu anda 4 oldu. Bir anlamda siz okurların da işini kolaylaştıran, tercih hakkını rahatlatan bir sonuç aslında.

Bu birleşme sunucunda, gazeteniz Sabah da 4 gazetenin ortak olduğu oluşumlardan birinde yerini aldı. Basın İlan Kurumu açısından yaşanan birleşme sürecinde, diğer 3 ortak bundan bir süre önce resmi ilan haklarından feragat edip, ilan yayınlama hakkı Sabah’a geçtiği için, şimdi biz de bu hakkımızı yeni ortaklığın yayın organı olan “Gaziantep İlk Haber” Gazetesi’ne devredeceğiz. Gaziantep İlk Haber Gazetesi’nin ilk sayısı da Perşembe günü yepyeni bir yüz ve kadrosu ile siz okurlarıyla buluşacak.

Birleşme süreci başladığında, ortak mutabakat sonucu denildi ki, “Resmi ilan haklarımızı dört çatı altında birleştirip, yükselen maliyetlerden korunarak daha nitelikli 4 gazete çıkaralım. Ama arzu edenler, resmi ilan hakkı bulunmadan kendi gazetesini yayınlamaya devam edebilir.”

Değerli okurlarımız,

Yaşadığımız bu süreç ile ilgili gelişmeler, her ne kadar yerel basının kendi iç sorunu gibi görünse de, okurlarımıza duyduğumuz saygı ve onlardan bekleyeceğimiz destek ve anlayış gereğince, sizleri kısa da olsa bilgilendirmek istedim.

Bugün sütunlarımızda yer alan duyuru, Sabah’ın resmi ilan yayınlama hakkının, ortağı bulunduğumuz Gaziantep İlk Haber Gazetesi’ne devredilmesi anlamını taşımakta olup, Sabah Gazetesi, siz okurlarının güven desteği ile yayın hayatını sürdürmeye devam edecektir.

Sabah, okurlarıyla buluşmaya devam edecek
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *