Nedenler ve sonuçları!

YAYINLAMA: 15 Haziran 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 15 Haziran 2023 / 11.00

Önceki gün ajanslara düşen haber şu: “Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonu çerçevesinde haklarında dava açılan 46 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bazı sanıkların, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini yerinde görmeyen mahkeme, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'in, yeni yasama döneminde vekil seçildiği gerekçesiyle dosyasını ayırdı.”

Hadi gözümüz aydın!

Vekil seçtiğimiz bir kişiyi yargılanmaktan kurtarmışız, ne mutlu bize ve de onu aday gösteren CHP’ye…

Milletvekili aday listeleri açıklandığında, üst düzey bir CHP’liye sormuştum, “Melih Meriç nasıl ikinci sıra adayı oldu” diye.

Genel başkanın tercihi” demişti. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun…

Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim misali, “Tercihlerinizi söyleyin, size sonucun ne olacağını söylesin” gibi oldu…

Sonra seçim sürecinde, Melih Meriç’in CHP listesinden aday yapılmasında bir holdingin etkili olduğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep ziyareti finansmanları bu holding tarafından karşılandığı için de isteğin geri çevrilmediği söylendi.

Elbette bunların hepsi iddia ve söylentiden ibaret olmalı. Yoksa bir holding, böyle bir olaydan yargılanan kişinin aday yapılmasında neden ısrarcı olsun?

                                                               ***

Bu konudaki tüm sorumluluk CHP yönetimine ait. Gaziantep örneğine benzer kimbilir daha kaç yanlış tercih ve örnek var. Zaten alınan sonuç ve gelinen noktadan da belli değil mi?

Mesela Gaziantep’te çoğu insan Cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’nu, sırf “değişim” yanlısı olduğu için oy verirken, milletvekilliğinde oyunu başka partilere kullandı.

CHP, neden-sonuç ilişkisi kurmakta ne kadar yetkin ve gereğini yapabilecek mi ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.

Nedenler ve sonuçları!
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *