“VİZESİZ AVRUPA “ HAYALİ BİR BALONDU VE ÇOK KÖTÜ PATLADI

YAYINLAMA: 20 Temmuz 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2023 / 03.01

Ülkemizin son yıllardaki yanlış  ve tutarsız uluslararası politikaları, geçici göçmen statüsünde yapılan  hatalı uygulamalar sebebiyle turizmde büyük sıkıntılar yaşıyor, büyük bedeller ödüyoruz.

Ülkemize vize uygulayan devletler, ne yazık ki TC vatandaşlarının gezi için vize taleplerini güvenli bulmayıp, “Yurt dışına kaçmak isteyen potansiyel kaçaklar“ muamelesi yapıyorlar. Vize alımlarında süreler çok uzadı ve başvuruların ciddi bir bölümü olumsuz sonuçlanıyor.

Oysa İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi‘nin 13. maddesi şöyle:

Seyahat Özgürlüğü

1. Herkesin bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı vardır.

2. Herkes, kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrılmak ve ülkesine  yeniden dönmek hakkına sahiptir.

Vize yoluyla, vatandaşlarımıza dolaylı uygulanan seyahat yasağı  sadece anayasal hak olan ve anayasamızın 23. Maddesinde tanımlanan seyahat özgürlüğünü kısıtlamıyor, aynı zamanda yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin eğitim hakkını da kısıtlıyor. Bu da anayasamızın 42. maddesi olan eğitim hakkına aykırı.

Hani Avrupa’ya vizesiz gidecektik, sınırlarımızı geçemez olduk. Vizeyi verecek olsalar bile bu kez de gideceğimiz ülkede harcayacağımız para cebimizde yok artık. Avrupa bizi kıskanıyor sananlar, Avrupa’nın “A”sından habersiz, cahil bırakılmış insanımız. Aynı afyon haberleri yandaş medyadan duya duya sonunda  inanan, sorgulamayı, muhakemeyi unutmuş insanlar. Bırakın Avrupa’yı, bir zamanlar esamesi okunmayan bir çok üçüncü dünya ülkesi, birçok alanda  bizi fersah fersah ezdi, geçti.  “Vizesiz Avrupa “ hayali çok uçuk kaçık bir balondu ve çok kötü patladı. Üstelik bir vatandaşımızın özetlediği  gibi “ Kalitesiz bir hayatı çok pahalı yaşıyoruz.”

 

“VİZESİZ AVRUPA “ HAYALİ BİR BALONDU VE ÇOK KÖTÜ PATLADI
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *